Hanna Lundberg slog världsstjärnan i helgens orienterings-SM

Orienteringstalangen slog igenom i fjol och i helgens SM i Göteborg vann Hanna Lundberg över världsmästaren Tove Alexandersson.
– Det visar att jag är på rätt väg, säger 19-åringen efter att tagit hem förstaplatsen i finalen.

ANNONS
|

En helg full med orientering på Hisingen har gått mot sitt slut. SM-helgen bjöd på en tävlingar i stadsmiljö, till skillnad från när orienterarna letar kontroller bland skog och sten.

På söndagen var det dags för finaler i individuell sprint på både herr- och damsidan, vilket slutade med en dundersuccé för 19-åriga Hanna Lundberg. Orienteraren från Luleå-klubben OK Renen kom att slå världsmästaren Tove Alexandersson (Stora Tuna OK) med över trettio sekunder.

– När man hör de siffrorna är det helt fantastiskt. Det har flutit på jättebra och jag har inte haft några tveksamheter, så jag måste vara jättenöjd, säger hon efter segern.

ANNONS

Topp tio för göteborgarna

Det bästa Göteborgsresultatet på damsidan var levererat av Deborah Stadler, från IFK Göteborg, som hamnade på en åttondeplats i söndagens final. Även på herrsidan var det IFK Göteborgs Felix Axelssons sjätteplats som var den bästa placeringen för värdstaden.

Medaljörerna på herrsidan var dock förvånade över att de lyckades ta hem pallplaceringarna. Vinnaren Ruslan Glebov och tvåan Gustav Bergman, som båda tävlade för OK Ravinen, hade räknat med att yngre orienterare skulle klå dem.

– Jag trodde inte jag skulle knipa ett silver på den här banan, för det kändes väldigt betonat på löpning. Men tydligen var det bra för oss 30-plussare, säger Gustav Bergman efter finalen.

– Ja exakt, instämmer Ruslan Glebov och skrattar.

Om två veckor är det dags för världscupen i Borås och vinnaren Hanna Lundberg är laddad.

– Jag är på rätt väg och jag gör mycket saker rätt, så det handlar om att lista ut vad jag gör rätt så kan det nog bli en rolig världscupsvecka, säger hon, lyrisk efter söndagens förstaplats.

ANNONS