Viktiga poäng för RIK i slutspelsjakten

Redbergslid behöver alla poäng de kan få när slutspelsjakten går in i slutskedet. Mot IFK Ystad säkrade laget två.

ANNONS
|

Handbollsligans grundserie är inne i slutskedet och Redbergslid jagar en plats i slutspelet. Inför torsdagens match mot IFK Ystad hade laget två poäng upp till Lugi på sista slutspelsplats och fem till just IFK Ystad.

– Även om vi förlorar idag är det väl teoretiskt möjligt men vi måste väl vinna idag, för självförtroende och att få lite häng, konstaterade Redbergslids Oskar Ysander till C more inför matchen.

Och RIK fick en drömstart. Efter tre minuter hade hemmalaget gjort lika många mål samtidigt som IFK Ystad inte fått hål på Kristian Zetterlund i RIK-målet.

Gästerna fick sedan igång målskyttet med starten bäddade för en fyramålsledning i paus för RIK, 19-15, efter en målrik första halvlek.

ANNONS

– Det går undan, båda lagen springer mycket så det är roligt, det är så det ska vara, säger RIK:s Emil Mellegård till C more.

– Vi fick en bra start med några enkla målvaktsräddningar och bra utdelning framåt men sen slappnar vi av och de gör några mål, konstaterar Mellegård.

Storseger till slut

I andra halvlek höll Redbergslid undan och drog ifrån och kunde säkra två viktiga poäng i slutspelsjakten som går vidare när tre omgångar återstår av grundserien.

– Det gäller bara att vi hamnar på rätt sida. Jag vet ju att vi måste vinna men försöker leva en match i taget, säger RIK:s Tobias Johansson till C more.

Matchen slutade 37-29.

– Det är lite roligt att ha en sån match ibland, det är ju sällan vi har det, säger sjumålsskytten Johansson om lagets 37 mål framåt.

ANNONS