Bild: MATHIAS BERGELD

Stor dramatik när Sävehof och RIK kryssade

RIK hade ledningen med fyra sekunder kvar – men ett sista avslut från Pouya Norouzinezhad räddade Sävehof. Efter stor dramatik slutade derbyt mellan Sävehof och RIK med kryss.
– Det är väldigt blandade känslor nu, säger Sävehofs och matchens bästa målskytt, Jonathan Edvardsson.

ANNONS
|

Ett lag precis ovanför slutspelsstrecket, Sävehof, med 24 inspelade poäng.

Ett lag precis under slutspelsstrecket, Redbergslid, med 23 inspelade poäng.

Det var förutsättningarna inför det, för båda lagen, minst sagt viktiga derbyt i Partille arena.

När 60 minuter handboll var avklarat hade tabellpositionerna inte förändrats. Precis som senast i Scandinavium slutade nämligen rivalmötet med delad poäng.

Då stannade siffrorna vid 24–24. På måndagskvällen landade det i 29–29.

– Det är väldigt blandade känslor nu, säger Sävehofs Jonathan Edvardsson som var matchens främsta målskytt med hela nio mål.

Lagkaptenen var å ena sidan glad över en poäng, men å andra sidan lika besviken över att det inte blev två. Men det kunde i ärlighetens namn lika gärna ha slutat med noll för hemmalaget.

ANNONS

Så ovisst var det hela vägen in i slutsekunderna.

Med en och en halv minut kvar ledde RIK med två bollar och såg ut att gå mot seger. Då hade Sävehof några minuter tidigare haft tre bollar upp och tågat mot två poäng. Det här efter att i början och mitten av andra halvlek ha hämtat upp ett tremålsunderläge mot ett Redbergslid som fram till dess inte hade varit i underläge en enda gång i matchen och som ledde med 15–13 i paus.

Som ni förstår, böljande och svängigt. Precis som vanligt när de här två lagen möts.

"Vi förtjänade två poäng"

– Det är som alltid när möter Sävehof, vi har svårt att knyta ihop säcken, säger Oskar Ysander och suckar.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi var det bättre laget i första halvlek och borde ha lett med ett par bollar till, sedan hade de en fin period i början av andra där de var bra. Där tycker jag det är starkt av oss att komma tillbaka och inte låta det rinna iväg, men sedan hade vi matchen i vår hand med två minuter kvar ... det är lite otur men också lite oskärpa.

Så var det.

ANNONS

RIK hade 29–27. En minut och 30 sekunder återstod. Först kom hemmareduceringen. Sedan sköt August Wiger över och med fyra sekunder kvar prickade Pouya Norouzinezhad in slutresultatet.

Det här efter att han sekunder innan fått Oskar Ysander utvisad.

– Jag håller inte med om att det var utvisning under matchen, men det är nog en tvåa ändå, även om han klev ganska lågt. Jag hade nog samlat ihop till det … , jäkla skit. Det var surt, säger Oskar Ysander som ändå tycker att hans RIK på det stora hela var värda segern.

– Jag tycker att vi var förtjänta av två poäng i dag, säger han.

"Blandade känslor"

I Sävehof-lägret fanns det en stolthet över den sena upphämtningen, men också en stor besvikelse över att laget inte lyckades stänga matchen trots ledningen med tre bollar med tio minuter kvar.

– Det var en svängig match som nog var rolig att titta på. Vi hämtade ikapp, och de hämtade ikapp, och så höll det på. Givetvis är vi glada över en poäng och att Pouya lyckades sätta sista skottet, men vi hade velat vinna i dag, säger Jonathan Edvardsson.

Resultatet gör att Sävehof alltså håller undan för RIK i kampen runt slutspelsstrecket.

ANNONS

Något som smärtar hos gästerna.

– Det hade varit mentalt jävligt viktigt att vinna i dag. Då hade vi varit förbi Sävehof, även om de hade haft en match färre spelad. Det hade varit moraliskt viktigare med två poäng i dag, än vad det kanske faktiskt är. Just att kunna se att vi hade kommit över strecket hade betytt mycket, men det är bara att kämpa på, säger Oskar Ysander.

ANNONS