Säsongen är över för Önnered. Arkivbild.
Säsongen är över för Önnered. Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

Skuru vann igen – säsongen över för Önnered

Önnered behövde ta en skrällseger på bortaplan för att säsongen skulle leva vidare. Den regerande mästaren Skuru blev dock för svår och säsongen är över för göteborgarna.
– Jag har ju varit i Önnered i många år och det här är nog en av de största besvikelserna hittills, säger Linnea Säreborn.

ANNONS
|

Skuru hade vunnit de två första kvartsfinalerna mot Önnered, med klara 28–21 och 35–23. På torsdagen kunde Nacka-laget och tabelltvåan säkra semifinal-avancemanget och Önnered var tvungna att stå för en skräll och vinna för att hålla säsongen levande.

Skuru tog tag i taktpinnen även denna match och en kvart in i matchen låg Önnered under med tre mål (8–5). Önnered hade en fin period i slutet av halvleken men i paus skiljde ändå fem mål mellan lagen (15–10).

– Vi hänger väl med hystat i första halvlek och där är det mer små marginaler som gör att det blir fem bollar. Det är lite missade klara lägen och felval bakåt, säger Linnea Säreborn.

ANNONS

Efter paus rann det i väg för Önnered och redan efter sju minuter var Skurus ledning tio mål stor. Matchen var avgjord och det skulle till slut skilja elva mål mellan lagen. Skuru vann med 33–22.

Stor besvikelse

Säsongen är över för Önnered och Skuru är som första lag klart för semifinal.

– Vi visste att det skulle bli en tuff serie när vi ställdes mot Skuru och att vi skulle behöva prestera på vårt absoluta max över flera matcher och det gjorde vi inte, säger Säreborn.

Önnered slutade sjua i grundserien och det tillsammans med tre raka förluster gör att missnöjet är stort i laget.

– Jag har ju varit i Önnered i många år och det här är nog en av de största besvikelserna hittills, sett till vad vi presterar hela säsongen. Vi har haft det i egna händer hela vägen och inte tagit chansen.

– Vi har haft som mål att bli topp fyra och spela en semifinal. Det är klart att vi inte är nöjda varken med grundserien eller hur kvartsfinalerna mot Skuru sett ut.

Alingsås utjämnade

Även i Alingsås spelades det slutspelshandboll på torsdagskvällen. IFK Kristianstad kom till Västergötland för kvartsfinal två och AHK hade chansen att kvittera till 1–1 i matcher. Det var en jämn första halvlek men Alingsås ledde med 15–11. Kristianstad kom i kapp i den andra halvleken men Alingsås drog i från igen om höll undan till seger 34–29 och kvartsfinalserien är utjämnad.

ANNONS
ANNONS