Sävehofs förlustfria svit bruten – förlorade mot Hammarby efter rysare

Det blev 17 raka utan förlust, sedan tog det stopp för Sävehof.
En straff i slutsekunderna sänkte laget borta mot Hammarby.
Det var Sävehofs blott andra andra förlust i handbollsligan den här säsongen.
– Vår insats är rätt medioker skulle jag säga. Vi gör inte vår bästa match för säsongen, säger Pontus Brolin till Cmore efter att ha förlorat med 26–27.

ANNONS
|

Det var en tajt och tuff match i Stockholm på lördagskvällen när tabelltvåan Sävehof mötte femman Hammarby.

Gästerna kom dit med 17 raka utan förlust och hade såklart som ambition att förlänga den sviten.

William Andersson Moberg inledde målskyttet

Sävehof började också bäst. Efter att William Andersson Moberg gjort matchens första mål efter två och en halv minut kunde Sävehof göra ett litet ryck.

Men inte mer än att Hammarby kom i fatt. Och efter det var det stolpe ut för gästerna med både missade straff och ett par misslyckade avslut. Det gjorde att Hammarby kunde ta ledningen för första gången i matchen.

ANNONS

Vid ställningen 10–6 tog Sävehofs tränare Michael Apelgren timeout.

Helt rätt beslut skulle det visa sig.

Sävehof hämtade upp till 12–10 bland annat efter två frilägesmål av Sebastian Karlsson. Kvitteringen kom också, men Hammarby kunde ändå gå till pausvila med ledning 16–15.

– Starten var väl helt okej, det var bra flyt i det och så. Sen kanske vi blir lite trötta, jag vet inte vad som händer, men vi ska väl egentligen vara glada att vi bara ligger under med en för det är ingen jättehalvlek från vår sida, säger Sebastian Karlsson till Cmore i paus.

I andra halvlek var det mycket jaga för Sävehof, Hammarby var hela tiden steget före trots att både Linus Hallberg i hemmamålet och Sävehofs Oscar Sävinger storspelade.

Sävehof såg ut att ha räddat en poäng

Men Sävehof gav inte upp och trots att Hammarby ledde med tre bollar med mindre än fem minuter kvar av matchen lyckades gästerna, mycket tack vare ett lyckat 7-6-spel, hämta in försprånget.

Med blott 15 sekunder kvar av matchen gjorde Sebastian Karlsson 26–26 och det såg ut som att Sävehof räddat en poäng.

Men så blev det inte. En straff för Hammarby i slutsekunderna gjorde att Sävehof åkte på sin andra förlust i handbollsligan för säsongen.

ANNONS

– När det väl står och väger i slutet så vet man att man kanske inte alltid har alla domslut med sig. De har en bra publik med sig i ryggen som de får mycket stöd av, säger Pontus Brolin till Cmore efter matchen.

Även Önnered spelade på lördagen, de vann hemma mot Lugi med 33–29. Matchen mellan Hallby HK och Redbergslids IK slutade 30–22.

LÄS MER:Sebastian Karlsson klar för flytt till franska storklubben

LÄS MER:Möt Sävehofs lagkapten Sebastian Karlsson – på riktigt

ANNONS