Sävehofare i Signells EM-kvaltrupp

Förbundskapten Henrik Signell har tagit ut sin trupp till damernas EM-kval i handboll. I truppen finns bland annat två Sävehofare och en landslagsdebutant.

ANNONS
|

Handbolls-EM avgörs i Frankrike i december och för att ta sig dit kvalar Sverige i samma grupp som Serbien, Makedonien och Färöarna. Sverige inledde kvalet bra med tolvmålsseger över Makedonien i höstas. Härnäst väntar dubellmöte med Serbien i slutet av mars.

Förbundskapten, tillika Sävehoftränare, Henrik Signell presenterade under måndagen sin trupp till matcherna mot Serbien. 15 av de 17 spelarna som är uttagna fanns med under VM i december, däribland Sävehofs kantstjärnor Emma Fernis och Olivia Mellegård.

LÄS OCKSÅ: Jamina Roberts återvänder till Danmark

Den enda som inte finns med i truppen som var med i den 16 spelare stora truppen i VM är Ulrika Toft Hansen som är gravid. De två som får chansen som inte var med i VM är H65 Höörs Marie Wall och landslagsdebutanten Sofia Hvenfelt, lagkapten i H66 Höör.

ANNONS

Den första av matcherna mot Serbien spelas i Nis i Serbien och tre dagar senare möts lagen i Skövde. För att ta sig till EM krävs att man blir etta eller tvåa i gruppen eller bästa grupptrea.

Truppen till EM-kvalmatcherna mot Serbien 21 och 24 mars:

Målvakter: Filippa Idéhn, Brest Bretagne, Johanna Bundsen, Köpenhamn.

Vänstersex: Loui Sand, Brest Bretagne, Olivia Mellegård, Sävehof, Marie Wall, H65 Höör.

Mittsex: Anna Lagerquist, Nykøbing Falster, Sofia Hvenfelt, H65 Höör.

Högersex: Emma Fernis, Sävehof, Daniela Gustin, Randers.

Vänsternio: Jamina Roberts, Erdi, Jenny Alm, Köpenhamn, Johanna Westberg, Nykøbing Falster.

Mittnio: Bella Gulldén, CSM Bukarest, Carin Strömberg, Viborg.

Högernio: Nathalie Hagman, CSM Bukarest, Hanna Blomstrand, Köpenhamn.

Försvar: Sabina Jacobsen, CSM Bukarest.

ANNONS