Bild: CARL SANDIN

Sävehof-stjärnan imponerades av ungerska fansen: "Mycket att lära"

250 ungerska supportrar livade upp stämningen i Partille arena när Sävehof gästades av Györ.
Följet imponerade på Sävehofs Amelia Lundbäck.
– Svensk sport har extremt mycket att lära, säger hon.

ANNONS
|

På lördagen var ungerska Champions League-mästarinnorna Györ på besök i Partille arena för att möta Sävehof i den femte omgången av Champions League-gruppspelet.

Med sig hade ungerskorna en stor, röststark klack på 250 åskådare som hade åkt de nästan 1 200 kilometerna från Ungern.

De höll igång matchen igenom och skapade stämning på läktaren.

Följet imponerade på Sävehof-spelarna och Amelia Lundbäck öste beröm över bortapublikens insats.

– Jag tycker det är helt fantastiskt. Vi hade första matchen borta mot Györ och då var det fullsatt med 5 000 åskådare. De kör ju att de går in i hallen samtidigt och då exploderar publiken. Jag råkade hamna sist i deras led då, för jag glömde en grej i omklädningsrummet, så jag gick ut i det, men då får man vända på det och tänka att de är här för oss.

ANNONS

"Lättare att hänga på då"

Om mittnian fick önska hade det varit liknande stämning i Partille arena varenda match.

– Det tror jag att alla vill. Tyvärr är det lite tyst i Partille arena. Det är på grund av att det är en stor arena som sväljer mycket folk. I stället för att spärra av någon mer sektion så sitter folk glest. Och man vet själv hur det är när man går på handboll, är det någon galning bredvid dig då är det lättare att hänga på själv. Jag tycker att det är en helt fantastisk kultur de har. Att det åker hit så många människor för att kolla på en match där de dessutom vet att de är det bättre laget och ska vinna ... helt fantastiskt.

Just när det kommer till läktarkultur tycker hon att det finns mycket att lära för svensk sport i allmänhet och svensk handboll i synnerhet.

– Svensk sport har extremt mycket att lära. Både i läktarkultur och även saker runt om i arenan. Vi har märkt, när vi har gjort lite annorlunda saker inför olika matcher, att det blir skillnad, bara av sådana smågrejer.

ANNONS