Sävehof och Önnered körde över motståndet

Sävehof och Önnered åkte på tunga förluster i helgen. På onsdagen tog de revansch – med varsin kross.
– Allt stämmer bättre i den här matchen, säger Önnereds Linn Hansson till Handbollsligan live.

|

Både Sävehof och Önnered inledde sina kvartsfinalserier med segrar men i match två i helgen studsade både Hallby och Kristianstad tillbaka och kvitterade matchserierna. På onsdagen jagade lagen revansch från helgen och matchboll i serierna (som avgörs i bäst av fem matcher).

I ÖHK-hallen fick Önnered en smakstart och gjorde tre raka mål innan gästade Kristianstad gjorde sitt första. Hemmalaget behöll övertaget genom hela första halvlek och i paus var ställningen 19–11.

– Allt stämmer bättre i den här matchen jämför förra, konstaterade hemmalagets Linn Hansson i Handbollsligan lives sändning i paus.

Tio minuter in i andra halvlek hade Önnereds ledning växt till tio mål och slutresultatet skrevs till 33–24. Önnered kan nu avgöra kvartsfinalen i Kristianstad på fredag.

– Vi ska till semifinal och så är det bara, säger ÖHK:s Nora Lundell i sändning.

Kross även av Sävehof

I Partille arena fick Sävehof inledningsvis hjälp av att Hallby spelade sju mot sex och inte hann få in sin målvakt i tid vilket lämnade målet tomt för hemmalaget att kasta in bollen i. Tio minuter in i matchen hade Sävehof gått ifrån till 8–4 och hälften av målen hade gjorts i öppet mål.

Johanna Bundsen var den som utmärkte sig starkas i Partille genom fint målvaktsspel (47%) och två mål framåt i första halvlek såg hon till att Sävehof behöll och drygade ut ledningen och gick till pausvila i åttamålsledning. Precis som i västra Göteborg var halvtidsställningen 19–11.

Efter paus fortsatte Bundsen att storspela och Sävehof drog ifrån ytterligare. Hallby var aldrig nära att upprepa helgens skräll och Sävehof vann till slut med 38–28.

– Jag tycker att jag kommer upp i nivå i dag, i dag är jag nöjd med min insats. Vi står väldigt bra bakåt och är väldigt tydliga i vad vi vill, det gör det väldigt mycket lättare för mig också, säger Johanna Bundsen till Handbollsligan live.

Hon fortsätter:

– Vi snackade en del om att det inte var så mycket glädje i matchen sist så vi skulle ut och visa glädje, känslor och energi. Det här är ju det roligaste man kan göra.

Partillelaget kan nu säkra semifinalplatsen i Jönköping på lördag.

I de andra två kvartsfinalerna vann både Skuru och Höör sina matcher på onsdagen och de båda topptippade lagen leder nu sina serier med 2–1 över Skövde och Skara.