Sävehof fortsätter segersviten – vann toppmötet mot Skuru

Målvakten Johanna Bundsen hade stor show när hon stod för både drömräddningar och mål under lördagens toppmöte mot Skuru.
De regerande mästarna vann med klara 38-25 och stormar nu fram som serieledare.

|

Inför lördagens toppmatch gick Sävehof in med 13 raka segrar i ryggen när de ställdes mot tabellsexan Skuru på bortaplan. Ett lag som Sävehof slog i finalen förra säsongen.

Och under eftermiddagen gjordes inget undantag från segersviten.

Redan efter fem spelade minuter hade Sävehof dragit ifrån till en tremålsledning. Skuru gjorde ett tappert försök att ta sig in i matchen och sätta stopp för rycket, men med knappt tio minuter kvar av första halvlek ledde Sävehof med klara 17-9.

I slutet av första halvlek drog Sävehof på sig en tvåminuters-utvisning vilket gav hemmalaget chansen att minska gapet något. Men Sävehof höll tätt och när halvtidsvisslan ljöd hade bortalaget utökat till 22-13.

Johanna Forsberg, som stod för nio mål i första halvlek, var nöjd med hur Sävehof inlett matchen:

– Vi har lyckats få mycket yta på linjen och det är bra att vi använder den och fortsätter spela in. Det bygger på att vi står bra bakåt och har bra målvaktsspel, så tar vi med oss det i anfallsspelet, sa hon i pausvilan.

Målvakten hade stor show

Skuru lyfte sig efter paus men det dröjde inte länge innan bortalaget drog ifrån försprånget ytterligare. Johanna Bundsen stod för flera fina räddningar som gav Sävehof chans till enkla kontringsmål. Förutom paradräddningar, där hon limmade boll efter boll, stod målvakten också för flera mål på egen hand.

Trots att det var förra säsongens finalist som stod för motståndet var Sävehof aldrig riktigt hotade. Bortalaget vann matchen med klara 38-25 och tog därmed sin fjortonde raka seger.

– Det var mycket fart idag och vi hade ett jäkla go hela matchen. Vi hade en bra känsla idag och då kan det bli sådana här siffror. Vi håller oss till vår plan och det syns på planen, säger Ida Sembe efter matchen.

Tabelljumbon Heid hade det betydligt tuffare under lördagseftermiddagen. Mötet med VästeråsIrsta slutade 18-25 vilket gör att Göteborgslaget fortfarande inte tagit några poäng i SHE den här säsongen.