Bild: CARL SANDIN

Sävehof föll mot stjärnlaget – men hyllades efteråt

Sävehof föll mot Györ – men hyllades ändå efteråt.
– De hittar varandra bra, ett framtidslag, säger Györs norska stjärna Stina Bredal Oftedal.
– Det är den här nivån man vill komma upp till, berömmer Sävehofs Amelia Lundbäck motståndarna.

ANNONS
|

Förlust 23–35 när lagen möttes i premiären av Champions League-gruppspelet tidigare i höstas. På lördagen fick Sävehof chans till revansch på ungerska Györ hemma i Partille arena.

Det slutade på ungefär samma sätt.

Sävehof kämpade väl men föll till slut med 27–36 (12–19) och var aldrig nära att rubba de två senaste årens Champions League-mästarinnor.

Amelia Lundbäck gjorde åtta mål och stod för en stark insats i hemmalaget. Hon var nöjd med lagets prestation men menar ändå att det finns mycket att lära.

– Vi gör en väldigt bra match även om vi känner att vi inte är fullt nöjda med försvarsspelet. Vi kunde ha smällt på lite mer. Det är världsspelare man möter, och det blir inte lätt för målvakten om man inte gör jobbet, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Vi lär oss mycket av det här, om hur man kan använda deras styrkor till att bli deras svagheter. De är långa och då får man kanske skjuta runt och hänga lite längre. Allt sådant. Vissa kan anpassa sig till den här nivån, det märker man i laget. Det är den här nivån man vill komma upp till och träna på.

Hyllas av stjärnan: "Ett framtidslag"

Vad är det framför allt tycker du som gör Györ så bra?

– Det är just individernas styrkor. Vi känner hela tiden att vi måste hjälpa hela tiden, men även om man hjälper så hinner de få iväg en bra pass till bra läge. Man får hela tiden, i varje situation, avväga vad som blir bäst. Var man ska släppa läget, för även om man helst inte vill släppa något läge alls, så måste man välja. Jag är ibland lite för … jag vill inte ha några mål alls och det är svårt att tänka så. Särskilt mot ett sådant här lag.

Samtidigt som Sävehof imponerades av Györ tycker motståndarlagets stora stjärna Stina Bredal Oftedal att också svenskorna förtjänar beröm.

– Det syns att de är väl samspelta, framför allt framåt. Självklart syns det att det är ett bra lag. De hittar varandra bra, ett framtidslag. Jag hoppas verkligen att det går bra för dem, jag hoppas givetvis att Sverige kan ha ett riktigt bra lag i Champions League, säger norskan som var nöjd över att Györ, trots att laget redan innan matchen var klart för nästa runda, lyckades hämta hem två poäng.

ANNONS

"Blir jättespännande"

– Jag är i stort sett nöjd även om jag hade önskat att vi inte släppte in så många mål. Men Sävehof kommer med bra tryck och vi har lite problem. En bra seger och jag är glad för det. Vi tog den här matchen på största allvar och har respekt för Sävehof.

För svenska mästarinnorna finns det dock fortsatt goda chanser till avancemang. Det här då tre av fyra lag i gruppen tar sig vidare till nästa runda.

I sista omgången väntar Krim Mercator på bortaplan.

Seger där och Sävehof är vidare. Det kan även räcka med kryss eller förlust. Men då spelar andra resultat in.

– Det ska bli jättespännande. Vi har en match kvar och att vi ska göra allt för att vinna den. Alla i laget känner att vi är jättepeppade och att vi som individer känner att vi har det här i oss. Vi kan vara på den här nivån om det funkar för oss och vi fokuserar på rätt saker, avslutar Amelia Lundbäck.

ANNONS