Pål-Henry Jeppsson var läkare i Redbergslids IK i över 40 år.
Pål-Henry Jeppsson var läkare i Redbergslids IK i över 40 år. Bild: DANIEL STILLER

RIK:s minnesmatch för legendariske läkaren

Redbergslids IK:s legendariske klubbläkare Pål Henry Jeppsson gick bort för två år sedan. Nu arrangerar klubben sin andra match där man samlar in pengar i hans minne.
– Han har betytt extremt mycket, säger Henrik Lundström.

ANNONS

För andra året i följd arrangerar RIK "Pålles minne". En match vars syfte är att samla in pengar till den sedan två år bortgångne klubbläkaren Pål Henry Jeppssons minnesfond.

I över 40 tjänstgjorde han ideellt för de vita eleganterna och ses som en av klubbens allra största ledare genom tiderna. För han var mycket mer än bara en läkare. Det vittnar flera spelare och tidigare spelare om. Nuvarande sportchefen Henrik Lundström är en av dem.

– Jag har aldrig hört någon säga ett ont ord om honom. Han har betytt extremt mycket – framför allt ur ett spelarperspektiv från 70-talet och framåt. Förutom den självklara läkarbiten, där man kunde ringa honom vilken tid på dygnet som helst och få hjälp, så var det också han som anammade vinnarkulturen.

ANNONS

LÄS MER:Se mötet mellan RIK och Alingsås

”En riktig lagspelare”

Lundström fortsätter:

– Det var han som var mest laddad inför match och det speglade av sig på spelarna. Han tillät ingen att inte vara laddad. Det tror jag alla spelare håller med om. Det är också rätt fräckt av en läkare – att klubben betydde så mycket för honom.

– Det är intressant att han var ofta så nervös under matcherna att han klappade och fifflade med händerna. Men så fort han närmade sig någon kropp och det handlade om hans yrke, då blev han blickstilla.

Har du något eget personligt minne som är extra starkt när det kommer till "Pålle"?

– Inget så direkt men min mamma var sjuksköterska på öron näsa hals och där jobbade "Pålle" också, hon har berättat att han var en riktig lagspelare även i läkarvärlden.

Pålles minne spelas mellan RIK och Alingsås HK på lördag – en match som GP direktsänder från Prioritet Serneke arena med start 14.50. Pengarna som samlas in under detta evenemang kommer att delas ut som ett fair play-pris till ett ungdomslag under RIK:s klubbmästerskap nästa år.

ANNONS