Richard Hanisch klar för Guif – efter dopingavstängningen

Richard Hanisch stängdes av i två år för doping.
Nu står det klart att han återvänder till handbollsligan nästa år.
Niometersspelaren har tecknat ett kontrakt med Eskilstuna Guif.

ANNONS
|

Det under semifinalserien mot IFK Kristianstad 2021 som IFK Skövdes Richard Hanisch tog ett kosttillskott som skulle få ödesdigra konsekvenser.

Det kosttillskott han fick i sig skulle visa sig innehålla dopingklassade substanser – någonting som upptäcktes i en dopingkontroll efter semifinal tre.

Skövdespelaren stängdes av i två år för förseelsen.

– Det är klart att man känner en skam över det. Det har aldrig varit en intention från min sida att använda otillåtna preparat. Även om jag vill vinna till varje pris så finns det alltid en gräns, att gå över gränsen och dopa sig har aldrig funnits i min värld – och kommer aldrig finnas. Så det är inget fack man vill placeras i, sa han till GP efter domen.

ANNONS

Tillbaka till moderklubben

Efter det tappade han motivation och började jobba på en Volvofabrik i Skövde, någonting han berättade om i en intervju med GP.

– Det var en period i början då jag tränade ensam i C-hallen. Men nu vet jag inte när jag kastade en handboll senast. Man kommer bara längre och längre bort från det, sa han då.

Avstängning är avslutad i juni 2023 – då blir det en återkomst inom svensk handboll.

För på sin hemsida meddelar Eskilstuna Guif att man skrivit ett avtal med niometersspelaren som börjar gälla till nästa säsong.

Kontraktet gäller över tre år med klubben som han inledde sin spelarkarriär i som sexåring. På sitt cv har han spel med klubbar som Redbergslid, Önnered, Hamburg, Elverum och IFK Kristianstad.

Med den sistnämnda vann han också ett SM-guld.

LÄS MER:Richard Hanisch talar ut efter dopningsavstängningen

LÄS MER:Richard Hanisch om livet på Volvo efter dopningsdomen

LÄS MER:Skövdespelare avstängd två år för dopning

ANNONS