Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Redbergslid kollapsade borta mot Skövde

25-25 blev till 27-34 på tio minuter. Redbergslids IK stod för en svag avslutning och kollapsade borta mot IFK Skövde.

ANNONS
|

Det blev en högintressant match när Redbergslid hade begett sig till den skaraborgska slätten för att ta sig ann tabelltvåan IFK Skövde.

Gästerna inledde andra halvlek starkt och hade vid flera tillfällen ledningen med flertalet mål. Men slarv gjorde att RIK aldrig lyckades införskaffa sig något mer än en skör ledning som Skövde kunde ta igen.

– Det är ändå ganska många misstag under den tiden. Så hade man kunnat vara skarp där skulle vi kunnat bygga upp något större och bättre som höll, säger lagkapten Tobias Johansson efter matchen.

Kollapsade i slutet

Slarv skulle till slut kosta Redbergslid poängen. Med drygt tio minuter kvar på klockan kunde Tobias Johansson kvittera till 25-25 – men hemmalagets Rasmus Wremer svarade med två raka mål, vilket blev startskottet på en rejäl Redberglid-kollaps.

ANNONS

När slutsignalen ljöd hade De vita eleganterna förlorat med 27-34

– Jag har för mig att de får två kontringar och så orkar vi inte svara upp emot det. Vi missar några bra lägen framåt och de får ju utdelning i sitt anfallsspel, vi orkar inte komma upp i slutet och det känns som att de gör ganska enkla mål som gör att luften går ur oss, säger Tobias Johansson.

Johansson svarade för åtta mål, en klart godkänd målskörd som dock är svår att glädjas åt.

– Målmässigt var det ju en okej insats, men man vill ju bidra på andra sätt när man märker att det börjar gå åt helvete. Det lyckas jag ju inte med.

Finns det något positivt att ta med sig från denna matchen?

– Det finns det säkert, men det är inte dem tankarna man har nu direkt.

ANNONS