Redbergslid knappar närmar sig säker mark i handbollsligan. Mot topplaget Alingsås HK knep mesta mästarna en poäng efter en rafflande avslutning.

Redbergslids IK:s har, precis som under de senaste säsonger, hamnat i bottenskiktet av tabellen. Däremot är läget inte fullt så hopplöst för mesta mästarklubben.

Inför onsdagens match hade man nämligen endast en poäng upp till tiondeplatsen och därmed säker mark.

Inte nog med det: Man fick även god hjälp resultatmässigt när just tiondeplacerade HK Malmö samt bottenkonkurrenten Önnereds HK förlorade respektive match under kvällen.

Två välkomna resultat för ett RIK som, efter mycket möda och stort, lyckades sno åt sig en poäng borta mot Alingsås HK.

RIK hamnade dock i tuff sits efter en svag första halvlek som slutade 15–10 till AHK.

Alingsås HK öppnade starkast.
Alingsås HK öppnade starkast. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Redbergslid kanske såg uträknade ut efter 30 minuter, men icke. I stället rivstartade man den andra halvleken och med den polske skyttekungen Szymon Działakiewicz i spetsen chockade Göteborgslaget Alingsås HK.

Sakta men säkert minskade avståndet mellan de båda lagen och när RIK till slut hade både kommit ikapp och förbi, med kvarten kvar att spela, tvingades Alingsås tränare Mikael Franzén ta en timeout.

Den sista kvarten blev en minst sagt oviss sådan. Lagen turades om att överta ledningen och allt kom att avgöras i matchens absoluta slutskede.

Med fyra minuter kvar var det endast ett två mål som skiljde lagen åt, till RIK:s fördel då.

Redbergslid knep poäng efter stor dramatik

Extra nerv blev det dessutom i matchen när Anton Schultz i Redbergslid drog på sig en onödig utvisning – vilket ledde till Alingsås kunde komma ikapp med knappt två minuter kvar att spela.

Dramatiken fortsatte och efter ett ledningsmål i sista minuten såg RIK ut att få åka hem till Göteborg med en tung seger i bagaget. Så blev det dock inte.

Ett olyckligt ingripande av Redbergslids Oskar Joelsson ledde till en straff med tolv sekunder kvar av matchen. Rasmus Thorbjörnsson i AHK utnyttjade den och satte målet som innebar att matchen slutade 27 lika.

Även om RIK gärna hade knipit tagit full pott så är den delade poängen välkommen. Inte minst med tanke på att övriga resultat gick deras väg.

Bottenkonkurrenten Önnered förlorade

Bottenkonkurrenten Önnered fick, som konstaterat, se sig besegrade efter att man åkt på rejäl propp borta mot ett IFK Kristianstad som vann med 40–28. Redbergslid fick även hjälp av lokalkonkurrenten IK Sävehof som besegrade HK Malmö, laget som RIK jagar, med 31–25.

På damsidan gick det dock sämre för kvällens enda Göteborgslag. Heid har fortfarande inte tagit en endaste poäng under säsongen och fick under onsdagen storstryk mot Lugi som vann med 34-16.