Redbergslid agerar – Jasmin Zuta slutar som tränare för herrarnas A-lag

Jasmin Zuta avslutar sitt uppdrag som huvudtränare för Redbergslids IK:s herrar, det beslutet togs under ett möte på onsdagskvällen. Innan dess hade det inte funnits några tankar om att Zuta skulle lämna sin post, berättar sportchefen Henrik Lundström.
– Det är ett beslut som togs gemensamt och kändes rätt, säger Lundström.

ANNONS
|

Det har varit en tung och motig säsong för anrika Redbergslids IK. Poängen har uteblivit för De vita eleganterna som efter 15 spelade matcher, under vilka man endast skrapat ihop nio poäng, ligger på nedflyttningsplats.

Nu väljer klubben att agera.

På sin hemsida meddelar man att tränarna Jasmin Zuta och Johan Eklund lämnar klubben. Detta på grund av de dåliga resultaten och insatserna under säsongen.

”Redbergslids IK vill rikta ett stort tack för de enorma insatser som Jasmin och Johan gjort under många år i föreningen. Det är alla parters ambition att fortsätta samarbetet i andra roller i föreningen”, skriver klubben.

ANNONS

Henrik Lundström är sportchef i RIK och berättar att beslutet togs under onsdagskvällen på ett möte mellan ledarstaben, Lundström själv och klubbchefen Tony Larsson. Just Larsson blir den som kommer att leda laget den närmaste tiden och får huvudansvaret under matchen på fredag på bortaplan mot IFK Ystad.

– Det är ett beslut som togs gemensamt och kändes rätt i nuläget och för framtiden, säger Lundström.

– Resultaten spelar självklart in. Men det var en diskussion och en överenskommelse.

LÄS MER:Stadens julklapp till elitklubbarna – hyresfritt 2020

Henrik Lundström, sportchef i Redberglids IK.
Henrik Lundström, sportchef i Redberglids IK. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Snabbt beslut fattades

Lundström säger också att innan mötet på onsdagskvällen så hade det inte funnits uppe på bordet att göra sig av med Jasmin Zuta och Johan Eklund som A-lagstränare.

Det finns ingen chans att beslutet tagits förhastat?

– Det återstår att se. Det är inget vi kan ha en aning om ännu. Men det är ett beslut som tagits från alla sidor.

LÄS MER:Handbollslegendaren Rune ”Gummi” Nilsson är död

Zuta tog över som huvudtränare för A-laget 2015.

Vad säger du om Jasmin Zutas tid som huvudtränare i RIK?

– Den har varit ovärdelig för klubben. Han kom när det var stora problem i klubben och har jobbat tajt ihop med oss. Man kan nog säga att alla de spelarna som gått genom de egna leden är stolta över hans arbete. Det finns bara gott att säga om Jasmin och Johan. De har båda en plats i RIK:s hjärta. De personifierar klubben, det vill jag verkligen understryka.

ANNONS

LÄS MER:Gulldén om mobbningen: ”Det är fortfarande jobbigt att prata om”

Vad tycker du att de kunde gjort bättre?

– Det får de nog känna själva. Förändringen är gjord och sen får vi se om det blir till det bättre eller sämre, säger Henrik Lundström som också säger att ingen kontakt med eventuell ny tränare har tagits.

GP söker Jasmin Zuta för en kommentar.

LÄS MER:Nästjumbo efter fem omgångar – hur mår RIK?

ANNONS