Per Johansson stoppades på flygplatsen: ”Ryska stämplar”

Nederländernas svenske förbundskapten Per Johansson var på väg till EM i Nordmakedonien. Då stoppades han på flygplatsen. Han tror det beror på stämplarna i hans pass.
– Jag är helt övertygad om att beror på att det var fullsmetat med ryska stämplar och aviseringar, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

På fredagen inleds handbolls-EM i Slovenien, Montenegro och Nordmakedonien och den tidigare svenska förbundskaptenen Per Johansson, 51, gör sitt första mästerskap som tränare för det nederländska landslaget. Resan mot EM-framgångar inleddes dock allt annat än bra för svensken.

När det nederländska laget skulle resa till nordmakedonska Skopje blev Johansson stoppad vid gaten på flygplatsen i tyska Dortmund, det rapporterar Sportbladet. Enligt personalen på flygplatsen var Johanssons pass inte godkänt då det måste vara giltigt tre månader efter resan och går ut i slutet av januari.

Per Johansson själv har dock en annan teori.

– Jag är helt övertygad om att beror på att det var fullsmetat med ryska stämplar och aviseringar, säger han till Sportbladet.

ANNONS

Han säger att han har en ”ruskig känsla” att de ryska stämplarna ligger bakom att han stoppades från resan och han säger att det är hemskt om det är så.

– Hon som stod där (i gaten) var jättenitisk. Jag hade ju både bokat in resan och checkat in på det här passet, inte på ett falskt pass. Men det gick inte att prata med henne. Jag gick bara därifrån och checkade ut min väska.

Ska hämna id-kort i Uddevalla

Nederländerna inleder sitt EM med match mot Rumänien på lördagskvällen och Per Johansson är trots missödet i Dortmund inte särskilt orolig för att inte hinna till matchen.

– Vi försökte fixa ett provisoriskt pass via konsultat och ambassader i Haag, Hamburg, Berlin, Frankfurt och fan och hans moster. Ett pass utan stämplar då alltså. Men så kom jag på att jag hade beställt ett nationellt id-kort som ligger hos polisen hemma i Uddevalla. Nu ska jag hänga på låset på polisstationen i morgon bitti. Det inre befälet där har lovat att jag ska få det klockan åtta i morgon. Då borde jag kunna vara på Landvetter vid 09.30 och så får jag hoppas att jag hittar en resa till Skopje i morgon, säger han.

ANNONS

Johansson var tränare i ryska Rostov-Don i nära två år men lämnade klubben i och med den ryska invasionen av Ukraina i februari.

Per Johansson jobbade i svenska damlandslaget i sju år, först som assisterande förbundskapten mellan 2005 och 2008 och sedan som ansvarig mellan 2008 och 2012. Han har också varit tränare i bland annat Alingsås HK och Kungälvs HK.

Sverige inleder EM med match mot Serbien på fredagskvällen.

LÄS MER:Guide: Allt om handbolls-EM

LÄS MER:EM-truppen spikad – Önnereds Linn Hansson lämnas utanför

LÄS MER:Få EM-spelare i Sverige – ekonomin sätter stopp

ANNONS