Ottosson briljerade när Sävehof tog tredje raka

Åtta mål och en form på uppgående. Viktor Ottosson stod för en stark insats när Sävehof besegrade Guif med 30-24. …– Formen känns på topp, säger han till GP.

ANNONS
|

Efter premiärförlusten i derbyt mot RIK har Sävehof fått upp farten. Mot Guif tog Partilleklubben sin tredje raka vinst när gästerna från Eskilstuna besegrades med 30-24.

– Vi kändes väldigt stabila, vi hade stor respekt för deras snabbhet, men jag tycker vi följde vår matchplan jättebra och vann rättvist, säger Viktor Ottosson.

Med sina åtta mål hade han stor del i vinsten och att Sävehof därmed kunde bärga sin andra seger på två försök i nya Partille Arena.

– Det är alltid kul att göra mål. Sedan var det många straffmål från mig i den här matchen, men det är kul att sätta straffarna också. Det är viktigt för laget att man får in dem.

ANNONS

– Och det är skönt att få en bra start i nya arenan, den är ett markant lyft i jämförelse med Partillebohallen, det är en fantastisk anläggning. Nu hoppas vi bara att fler ska komma och titta.

I premiären mot RIK åkte Ottosson på en fotskada som har hämmat honom en del sedan dess. Men nu känner han sig i gott slag igen.

– Jag har känt av foten, framförallt i andra matchen mot Skövde. Sedan dess har det känts rätt bra. Och när man får sätta sina lägen och göra lite mål då får man självförtroende. Det är lätt att spela handboll när man har självförtroende. Formen känns på topp.

Målmässigt var Guif med under matchens första tio minuter - men sedan klev Sävehof ifrån.

Och man släppte aldrig övertaget.

– Att vi tidigt fick ett grepp målmässigt gjorde att vi lättare kunde hålla vår plan, och sedan spela av matchen, säger han.

Gästerna närmade sig ett par gånger och vid några tillfällen var ledningen nere på tre måls skillnad men Ottosson tycker att Sävehof hade kontroll hela tiden.

ANNONS

– Vi såg ju att de var på väg ikapp några gånger. Men jag tycker inte att vi stressade upp oss över det, vi höll oss kyliga. Och varje gång de närmade sig fick vi ett mål ganska snabbt, det tror jag gjorde väldigt mycket. Känslan jag hade på planen var i varje fall att de aldrig var riktigt nära.

ANNONS