En av Alingsås viktigaste spelare lämnar klubben efter säsongen.
En av Alingsås viktigaste spelare lämnar klubben efter säsongen. Bild: J…RGEN JARNBERGER

Oscar Bergendahl lämnar Alingsås

Alingsås tappar en defensiv kugge. Efter säsongen flyttar Oscar Bergendahl till danska GOG.

ANNONS
LocationAlingsås|
|

Den danska mästarklubben har lockat 23-åringen över Öresund med ett treårskontrakt, som alltså börjar gälla efter säsongen. Bergendahl kom till AHK från Aranäs och är inne på sin fjärde säsong med klubben. Nu lämnar han, likt flera andra Alingsåsprofiler gjort de senaste säsongerna före honom, Sverige.

– Det känns helt rätt steg att ta för mig. Det är en klubb som har ambitioner att slåss om det danska guldet varje år och spela i Europacuperna. Jag ser fram emot att fortsätta att utvecklas där, säger Bergendahl till klubbens hemsida.

Tränaren Mikael Franzén om tappet:

– Oscar har gått igenom alla helvetes kval med en sommar med hjärtproblem där han inte visste om det skulle bli handboll i fortsättningen eller inte. Nu får han chansen att spela handboll på heltid i en förening som känns rätt för Oscar. Är det någon spelare som jag verkligen unnar att få leva handboll på heltid så är det Oscar ”Berget” Bergendahl. Vi kommer sakna den här killen efter säsongen som spelare och människa. Oscar har haft en fantastisk utveckling hos oss och som bevis för detta bland annat fått chansen att spela i A-landslaget, säger Franzén.

ANNONS
ANNONS