Önnered segrade i jämnt kvalderby mot Kungälv

Det var länge spännande och ovisst. Men till slut stod Önnereds HK som segrare med 28-26 i första kvalmatchen mot Kungälvs HK.
– Det är en viktig seger, absolut, säger David Sandberg till C More.

|

Första halvleken var en stilstudie hur man på bästa sätt tappar kommandot i en match.

Som allsvenskt lag får Kungälv ses som en underdog i kvalet till handbollsligan. Trots detta stod man upp bra mot Önnereds HK, man hade till och med ledningen med 8–9 efter nästan 19 minuter spelade.

Men så begås två vanskliga misstag som vänder på matchbilden.

Både mittsexan Henrik Weglin och tränaren Pontus Wiklund drog nämligen på sig en utvisning vardera – samtidigt. Och med ett övertag på två spelare visade tog Önnered tag i taktpinnen.

Göteborgarna tackade, tog emot och införskaffade sig en ledning med tre bollar. Bland annat genom Markus Thorbjörn som hade sammanlagt sex fullträffar i den första halvleken som slutade 15–13 till Önnered.

– Jag tycker vi hänger med bra, det är två bollar och vi har mycket kvar att ge. Vi får se till att sätta våra lägen bara, säger Kungälvs Adam Jöhnsson till C More.

Kungälv kom tillbaka

Önnered var oförmögna att utnyttja och bygga vidare på tvåmålsledningen i början av den andra halvleken. I stället kom Kungälv både ikapp och återtog ledningen, dels tack vare David Larsson som bjöd på några viktiga räddningar.

Med dryga kvarten kvar stod det 20–19 till Kungälv.

ÖHK-tränaren Tommy Atterhäll tvingades till en time out för att samla manskapet. Vad som sades är oklart, men funkade gjorde det. Önnered vaknade precis som i den första halvleken till liv, vände tillbaka matchen till sin fördel och tvingade i stället Kungälv till en time out.

Önnered lyckades dock aldrig rycka iväg och stänga igen matchen och Kungälv lyckades minska ledningen till en boll. Men då kom en dåligt tajmad utvisning från Weglin.

Önnered segrade efter stark avslutning

Önnered kunde återigen införskaffa sig en tremålsledning med fem minuter kvar att spela. Den här gången lyckades inte Kungälv samla kraft och komma tillbaka.

Önnered segrade med 28–26.

– Det är helt okej. Jag tycker inte vi gör en jättebra match men ändå lyckas vi vinna, så det är skönt. Försvarsspel var helt okej i dag och lite bättre i andra halvlek än i första i alla fall, säger Önnereds David Sandberg till C More.

I och med segern tar man ledningen i kvalet till handbollsligan.

– Det är klart att första matchen är någon form av nyckelmatch i sen sån här serie. Helt klart, så det blir att man får ett litet övertag genom att vinna första matchen. Så det är en viktig seger, absolut.