Önnered inledde säsongen med en imponerade seger

Önnered satte tonen för säsongen med en 30-27-vinst mot HK Malmö i premiäromgången i Handbollsligan under torsdagskvällen. Andreas Nilsson imponerade med nio mål och visade att göteborgarna kan vara redo för toppstrid.

ANNONS
|

Inför säsongen har Önnereds HK förstärkt laget rejält med Andreas "Stycket" Nilsson, som återvände till Sverige efter 12 år utomlands, och den meriterade tränaren Andreas Stockenberg. Laget har gått från mittenlag till att tippas bland de fem främsta den här säsongen.

I första omgången för säsongen nere i Malmö märktes Göteborgslagets kvalitetshöjning direkt.

HK Malmö fick en tuff start och Önnered tog ledningen redan i första anfallet. De behöll ledningen under matchen och hade ett försprång på fem mål i halvtid. Önnered ledde med 19–14 efter de första 30 minuterna i Baltiska hallen.

Hemvändaren matchens gigant

Nilsson var matchens gigant för gästerna med sina totalt nio mål – flest av alla på planen.

ANNONS

"Stycket", ett smeknamn han fick av hans tidigare landslagskollega Oscar Carlén, är född i Trelleborg och hade en egen hejarklack med familj och vänner bland åskådarna som var på plats i Malmö.

– Ja, det var trevligt. De bor ju bara två mil härifrån så det är roligt att de kan komma. Det var länge sedan så många kunde kolla på en seriematch, säger Nilsson till SVT.

I den andra halvleken blev det jämnare. Göteborgarna darrade något i slutet av matchen, men Malmö kom aldrig närmare än två mål med en kvart kvar.

Slutresultatet skrevs till 30-27.

LÄS MER:Andreas Nilsson vände hem – för familjens skull

LÄS MER:Andreas Stockenbergs mörka tid – med sorg och alkohol

ANNONS