Arkivbild.
Arkivbild. Bild: AVDO BILKANOVIC

Önnered föll i första kvalmatchen

Önnered åkte på en tung förlust direkt i kvalet. Allsvenska Skånela ledde den första kvalmatchen från början till slut.

|

Önnered vann derbyt mot RIK i Handbollsligans sista omgång men tvingades trots det till kval. På tisdagen spelades den första kvalmatchen mot Skånela i jakten på en plats i Handbollsligan även nästa säsong.

Önnered, som saknade tränaren Tommy Atterhäll på grund av sjukdom, fick en tuff start när Skånela gick upp i tidig 5–2-ledning. Önnered fortsatte ligga steget efter och i halvtid var ställningen 19–13 till Skånelas fördel. En stor skillnad mellan lagen var målvaktsspelet – Skånela hade en räddningsprocent på 41 procent efter första halvlek och Önnered på 14 procent.

I andra halvlek närmade sig Önnered stundtals men kom aldrig ikapp. Skånela vann matchen med 32–26.

Kvalserien spelas i bäst av fem matcher och match ett gick alltså till allsvenska Skånela.