Önnered föll i premiären efter en tung andra halvlek.
Önnered föll i premiären efter en tung andra halvlek. Bild: PETTER ARVIDSON

Önnered föll – efter tung andra halvlek

Önnered hade en tung andra halvlek mot Höör.
Fjolårets succélag fick se sig besegrade efter att man endast gjort tre mål på 17 minuter mot Höör.

|

Handbollsligan är tillbaka och för Önnereds HK, som i våras spelade sin historiska första SM-final, inleddes säsongen borta mot skånska Höör.

Matchen fick något av en trevande start, kantad av missade passningar, räddade skott och regelfel. Till slut fick Höör igång spelet och Önnered hamnade i ett fyramålsunderläge 13 minuter in i matchen.

ÖHK fick spendera merparten av den första halvleken med att jaga Höör och fick nöja sig med att gå in i pausvilan med 11-12-underläge.

Under den andra halvan var det Önnered som kom ut starkast och kunde ta ledningen. Men så började det kärva framåt – ordentligt.

Efter ställningen 20-16 till Önnered, cirka 13 minuter in i den andra halvleken, tog det mer eller mindre stopp för gästerna från Göteborg. Under de avslutande 17 minuterna av matchen mäktade man nämligen endast med att göra tre mål.

Samtidigt åt sig Höör både ikapp och gick förbi och kunde till slut segra med 26-23 i en match där Önnered inte lyckades få in en enda boll under de sista åtta minuterna.

Thess Krönell och Elin Österwall deppar efter förlusten mot Höör.
Thess Krönell och Elin Österwall deppar efter förlusten mot Höör. Bild: PETTER ARVIDSON

Sävehof tog premiärdubbel

Desto bättre gick det för IK Sävehof.

På damsidan blev det en riktigt målfest som slutade med seger efter att Sävehof hade begett sig till Jönköping för att möta IF Hallby.

Partilledamerna bjöd framför allt på en riktigt stark första halvlek och kunde gå till pausvila med en sexmålsledning efter 30 minuter. Ledningen utökades under inledningen av den andra halvleken, men så ryckte Hallby upp sig och när det var som jämnas var smålänningarna endast två mål från en kvittering.

Sävehof kunde däremot hålla undan och till slut vinna med 28–25.

På herrsidan vann Sävehof mot nykomlingen Skånela i vad som blev en ordentlig holmgång där Sävehof vann med 39-29.

Kungälv föll mot nykomlingen

I Kungälvs premiär blev det en historisk seger – för motståndarna.

Ystads IF spelade sin första match någonsin i damernas högsta serie och kunde då bjuda på en skräll när de besegrade Kungälv, på bortaplan.

Kungälv lyckades aldrig komma in i matchen. Ystad ledde under hela matchen och lyckades bjuda på vad som blev ett avgörande ett ryck när man tog ledningen med åtta bollar i början av den andra halvleken.

Kungälv kunde närma sig, men fick till slut se sig besegrade med 24-27.