Önnereds Gustav Skagerling storspelade i mål.
Önnereds Gustav Skagerling storspelade i mål. Bild: AVDO BILKANOVIC

Oavgjort mellan Önnered och Alingsås efter dramatiska slutsekunder

Önnered mötte Alingsås i Handbollsligan under onsdagen. Det såg länge ut att bli seger, men efter dramatiska slutsekunder slutade matchen oavgjort.

ANNONS
|

Under onsdagen var det match i Handbollsligan när Önnered tog emot Alingsås hemma i ÖHK-hallen. Ett hemmalag som alltjämt huserar i botten av tabellen och som bara tagit en tvåpoängare de senaste åtta matcherna.

Flera spelare i Önnered var tillbaka efter sjukdomsfall i truppen inför senaste matchen mot Hallby. En match de tvingades att spela trots att de ville skjuta upp den.

Storspelande målvakt

Matchen började avvaktande och målsnålt. Lagen turades om att missa sina målchanser och efter kvarten spelad hade det bara fallit åtta mål i ÖHK-hallen. Men det var hemmalaget som var starkast och hade ledningen stora delar av halvleken, mycket tack vare en storspelande Gustav Skagerling i kassen som ställdes mot sin gamla klubb. Men när det var dags för halvtidsvila hade Alingsås ätit upp ledningen, det var lika på tolv.

ANNONS

– Vi börjar väldigt bra, sen är det väldigt mycket bortkastade bollar och då är Alingsås ikapp. Vi hade behövt några bollar upp känns det som, säger Skagerling till Cmore i paus.

Dramatiska slutsekunder

Hemmalaget tog snabbt ledningen i andra halvlek och höll i den under lång tid. Det såg också ut som att Önnered skulle ta hem segern, men i sista stund kvitterade Alingsås. Hemmalaget fick dock en sista chans att skjuta hem segern, utan att lyckas. Således lika i ÖHK-hallen, 29-29.

– Jag ser detta som en förlust, säger Marcus Norrbrink efter matchen.

ANNONS