Michael Apelgren tar över Pick Szeged

Michael Apelgren lämnar Sävehof när kontraktet går ut nästa år. Nu står det klart att tränaren tar över den ungerska storklubben Pick Szeged.

ANNONS
|

Det har tidigare rapporterats att Sävehofs tränare Michael Apelgren är nära ett nytt jobb, som tränare för den ungerska storklubben Pick Szeged. Sportbladet skrev tidigare i vår att Sävehof nobbat ett bud på över en miljon kronor på tränaren. Tidningen skrev sedan att den ungerska klubben väntar ut att Apelgrens kontrakt med Sävehof går ut nästa sommar.

Och nu är nyheten officiell. Pick Szeged skriver på måndagen att Apelgren är klar som ny tränare för klubben från och med säsongen 2024/25. Apelgren, som tog över Sävehofs herrar inför säsongen 2020/21, får med sig tidigare landslagsspelaren Jonas Källman, som spelade i Pick Szeged. mellan 2014 och 2021, som också blir tränare i klubben. Källman har spelat över 220 landskamper för Sverige.

ANNONS

– Vi behöver vi en tränarstab som är hungrig på framgång, och under förhandlingarna såg vi glöden i dem, säger klubben ordföranden Péter Ernő Szűcs till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Eftersom Michael Apelgrens kontrakt går ut 2024 har vi kommit överens om att han kommer till oss nästa år.

Just nu är Michael Apelgren och Sävehof mitt i semifinal-serien mot Ystads IF, där Partille-laget leder med 1–0 i matcher.

Michael Apelgren är förutom tränare för Sävehof sedan i höstas assisterande förbundskapten för det svenska herrlandslaget. Om den rollen påverkas av det nya jobbet i Ungern är inte klart. Det kontraktet går ut efter OS 2024.

Pick Szeged blev ungersk mästare både 2021 och 2022.

LÄS MER:Uppgifter: Sävehof har nobbat jättebud på Michael Apelgren

LÄS MER:Pressat Sävehof avgjorde i slutsekunderna – klart för semifinal mot Ystad

LÄS MER:Experterna: De vinner SM-guld och så går det för RIK efter uråkningen

ANNONS