Lagmaskinen Alingsås utklassade Ystad

Offensiv briljans, resolut försvarsspel och en målvakt i toppform. Alingsås körde över Ystads IF och är bara en seger från SM-final. – Vi gjorde en fantastiskt bra insats i den här matchen, men än är ingenting klart, börjar vi tänka så är vi illa ute, säger Alingsås målvakt, Mikael Aggefors.

ANNONS
|

Om Ystads IF gjorde allting fel så var det tvärtom för gästande Alingsås. Efter vinsten i den första semifinalen var det ett lag med stort självförtroende som reste till den skånska sydkusten.

– Inför första matchen var det lite mer ovisst, nu kom vi hit med en väldigt bra känsla efter vår hemmaseger senast, säger Alingsås-målvakten, Mikael Aggefors.

Bortalaget inledde matchen i ett rasande tempo och hemmaspelarna var inte alls med. Ett Ystad utan Lukas Nilsson, som skadade sig i den första semifinalen och som tidigt tvingades utgå i gårdagens möte, hade stora problem både offensivt och defensivt.

ANNONS

– Det är klart att Ystad tappar i kapacitet när inte Lukas Nilsson kan spela. Han är klar för Kiel. Det säger väl det mesta om hur bra han är, säger Aggefors.

Samtidigt som hemmalaget var en besvikelse så visade Alingsås upp ett bländade handbollsspel. Emil Frend Öfors var med sina sju mål en starkt bidragande orsak till lagets fina prestation.

– Vi fick en väldigt bra start och kunde gå ifrån till 11-4, det gav oss en trygghet som vi kunde ha med oss egentligen hela vägen in till slutet, säger Emil Frend Öfors.

När signalen för pausvilan gick var det ledning med imponerande 18-9 för Alingsås.

– Både anfallsspelet och försvarsspelet satt från början, och sedan gjorde "Agge" flera riktigt bra räddningar i målet, säger Frend Öfors.

Under hela grundserien räddade Mikael Aggefors fem straffar. I torsdagens möte hade han en räddningsprocent på 42, och dessutom knep han sex av hemmalagets åtta straffar.

– Att ta sex straffar i en och samma match har jag nog aldrig lyckats med tidigare, säger Alingsås-målvakten och skrattar.

Efter paus inledde Ystad med att göra två raka mål men sedan var det återigen gästernas match. Slutresultatet skrevs till 22-34 och Alingsås är nu bara en vinst från att nå klubbens tredje raka SM-final.

ANNONS

– Men vi vet att Ystad är ett bra lag, de slog oss ganska stort två gånger i grundserien, vi måste fortsätta att prestera, säger Aggefors.

ANNONS