Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kungälv skarpast i tuff derbykamp

Derby och kamp om slutspelsplats – då var Kungälv starkast och besegrade Heid med 27–23.

|

Det var Heid som öppnade målskyttet – men Kungälv som rivstartade hemma i Mimershallen. Efter att Sara Larsson Fridman hade satt matchens första mål hamnade bortalaget i en svacka där Elin Hallagård fick två av sina skott räddade, samtidigt som Göteborgslaget slarvade en hel del i passningsspelet.

Något som ledde till att Kungälv kunde få en fin inledning med fem raka mål och Heid tog timeout efter dryga fem spelade minuter.

Vad tränare Christer Karlsson sade till spelarna förtäljer inte historien. Men det hjälpte inte i vilket fall.

Johanna Kjellman fortsatte att rädda Heids bollar, samt fick lite hjälp av ramverket, samtidigt som passningsmissarna fortsatte. Åtta minuter efter gästernas timeout hade Kungälv utökat ledningen till 10–4.

Göteborgarna lyckades dock rycka upp sig och med mindre än minuten kvar av första halvleken satte Elin Hallagård, med sitt första mål för matchen, bollen som innebar att endast två mål skilde lagen åt i paus.

Precis som vid matchstart var det Heid som satte första målet under den andra halvleken, den här gången genom Towe Andersson. Gästerna var också endast en fullträff från att kvittera det hela. Men då kom missarna igen.

Kungälv drygade återigen ut ledningen genom Amanda Borgström som hade ställt in siktet under onsdagskvällen.

Heid närmade sig

20–16. 20 minuter kvar på klockan.

Det var dock inte helt slut på spänning. För Heid tog sig samman, Elin Hallagård dunkade in två snabba. Towe Andersson följde upp med ytterligare två fullträffar. Kungälv nätade bara en gång under samma period och plötsligt var hemmaledningen bara ett mål stor.

Men då när det såg ut att gå mot en högdramatisk avslutning hittade Kungälv skärpan igen.

Fyra raka hemmamål följde och med knappa fem minuter kvar var saken klar, 25–20 på tavlan.

Kungälv höll sedan undan hela vägen och segrade till slut med 27–23. Vinsten innebär att laget tog klivet upp på rätt sida slutspelsstrecket.