Bild: AVDO BILKANOVIC

Imponerande Redbergslid föll mot Kristianstad

Redbergslid bjöd upp till dans – men det räckte inte hela vägen. De vita eleganterna fick till slut se sig besegrade med 29–27 borta mot tabelltrean IFK Kristianstad.

ANNONS
|

Med sju matcher kvar att spela och tre poäng upp till slutspelsplatsen var det ett Redbergslid med allt att spela om som gästade ett IFK Kristianstad som mer spelar för en så bra topplacering som möjligt.

Att det, inför matchen, var 12 poäng lagen emellan syntes dock inte utan det var två lag som drog jämt med varandra. RIK lyckades även ta ledningen med tre bollar vid ett tillfälle, men viss slarv bakåt och svaga avslut ledde till att göteborgarna gick till paus med ett 11–14-underläge.

Någon som kunde vara nöjd med sin första halva var RIK:s målvakt Kristian Zetterlund som gick till pausvila med nio räddningar och en räddningsprocent på 43.

ANNONS

– Jag tycker det är stabilt. Det är väl lite nu på andra delen av första halvlek som vi tappar in lite bollar. Jag har väl några där som jag skulle vilja nypa också så hade vi kunnat minska avståndet en del, säger RIK-målvakten Kristian Zetterlund till C More.

De bägge lagen fortsatte att dra jämt i den andra halvan och med mindre än tio minuter kvar var det endast ett mål som skilde lagen åt, till Redbergslids fördel.

Kristianstad drog längsta strået

Men precis som under hela matchen svängde det fram och tillbaka. Men två och en halv minut kvar att spela kunde IFK Kristianstad införskaffa sig en ledning med två mål genom Adam Nyfjäll, en av Skånelagets två åttamålsskyttar.

Strax därefter avgjordes matchen när RIK-vänstersexan Emil Mellegårds skott räddades av Leo Larsson.

Matchen slutade med 29-27 till IFK Kristianstad.

– Jag tycker vi bränner några bra lägen i slutet och i början på första halvleken. Sätter vi dem är vi med, det är två bollar. Men vi missar, säger August Wiger till C More.

Även om förlusten sved var det ändå ett fall framåt jämfört med de två senaste RIK-insatserna.

– Det här är en bättre match än, speciellt, Önnered (25–31). Där var vi väldigt dåliga. Skövde (25–29) lite bättre, nu ännu bättre. Vi får hoppas att vi kan ta med oss detta till nästa match, säger Wiger.

ANNONS
ANNONS