Bild: MICHAEL ERICHSEN

IK Sävehof tog komfortabel seger i derbyt mot Kungälv

Wilma Kroon Andersson spikade igen målet i derbyt mot Kungälvs HK. Sävehofmålvakten fångade nästan hälften av bollarna när man segrade med 31–20.

|

IK Sävehof har jobbat på dubbla fronter under hösten. Man har varit underdogs i Champions League – och guldkandidater hemma i SHE.

Under söndagens spelades en match i den sistnämnda serien. Då vankades det derby hemma i Partille mot Kungälvs HK och det var Sävehof som levde upp till favoritskapet.

Partilledamerna hade god kontroll över matchen egentligen från början till slut och ledde i halvlek med klara 14–9. Stor anledning till detta var det vassa kontringsspelet som Sävehof bjöd på.

– Vi kommer inte riktigt till i anfall. Vi gör skitavslut och de får kontra på oss, så vi måste vara mer disciplinerade i anfall, konstaterar Kungälvs Alma Jöhnsson missnöjt i C More i paus.

Wilma Kroon Andersson storspelade

Det blev knappast jämnare i den andra halvleken. Sävehof kunde bygga vidare på den fina ledningen man hade i paus. Dels genom en bredd i målskyttet, men också tack vare Wilma Kroon Andersson.

Sävehofmålvakten spikade igen målet totalt och hade en räddningsprocent på nästan 50, närmare bestämt 47 procent. Därmed blev det en tämligen enkel derbyseger för Sävehof som till slut segrade med solklara 31–20.

– Jag är aldrig nöjd. Men helt okej, vi vinner matchen med mycket. Men sen finns det alltid saker som man kan göra bättre, såklart, säger Wilma Kroon Andersson till C More.

På frågan när en handbollsmålvakt är nöjd svarar hon med ett skratt:

– Det finns alltid saker att jobba på. Det finns alltid fler bollar man kan ta, helt enkelt. Sen är man ju in en sårbar situation. Ibland tar man bollar man inte borde tagit, men jag känner att det är vissa 50-50-lägen som jag tycker jag ska ha i dag, säger hon.

Tilläggas bör att Sävehof dessutom spelade med landslagsstjärnan, samt högersexan, Mathilda Lundström på bänken.

Önnered segrade mot Kristianstad

Under söndagen var även Önnereds HK ute på en roadtrip då man gästade Kristianstads HK. Göteborgarna tog där en komfortabel seger med 27–18 och hakade därmed på i toppen av tabellen.

Bäste målskytt blev Linnea Säreborn med sina fem fullträffar. Även i denna matchen bjöds det på fint målvaktsspel. Jenny Sandgren storspelade i Önneredsmålet och räddade 44 procent av skotten.