IK Sävehof krossade Kungälv i första kvartsfinalen

IK Sävehofs resa mot guldet har börjat på allvar. Under första kvarstfinalen körde Partilledamerna över Kungälvs HK med 38-16.

|

Det var en minst sagt tuff uppgift som väntade tabellåttan Kungälvs HK när slutspelet drog igång och serien mot IK Sävehof skulle inledas. Partilledamerna har så när var helt oslagbara i år (endast en förlorad match) och är storfavoriter till att kamma hem guldet.

Därmed var det uppenbart för Kungälv att en perfekt insats skulle krävas, om det skulle bli någon match av det hela.

Någon hundraprocentig match stod dock inte KHK för – i stället blev man varse hur snabbt det går att tappa en match helt och hållet.

För efter 20 minuter där man lyckats hålla jämna steg med IK Sävehof rämnade det totalt. Helt plötsligt tog det stopp för Kungälv som endast lyckades göra ett mål till innan halvtid.

Samtidigt la Sävehof i minst två växlar till och framför allt kontrade sönder sitt motstånd. De sista tio minuterna slutade 9-1 till Sävehof och med 17-8 i paus var matchen så gott som avgjord.

Krossen fullbordades i andra halvlek

Föga förvånande släppte inte Sävehof sitt järngrepp om matchen, utan fortsatte att ånga på framåt. Försprånget utökades under inledningen av den andra halvleken och i matchminut 41 hade man redan gjort totalt 26 mål, Kungälv 13.

I något form av försök att gjuta mod i laget valde då tränare Hamed Khazrai att ta en timeout. Något som inte gav önskad effekt, i stället fortsatte Sävehofs målkalas och med kvarten kvar att spela satte Thea Blomst sitt lags 30:e mål.

Kungälv var chanslöst mot Sävehof.
Kungälv var chanslöst mot Sävehof. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter timeouten gjorde Sävehof sex mål och Kungälvs HK ett ynka, då valde Hamed Khazrai att försöka ytterligare en gång att samla sina trupper.

Spelet, det blev inte nämnvärt bättre och Sävehof kunde inkassera en till synes bekväm seger hemma i Partille arena.

När slutsignalen väl ljöd löd slutsiffrorna 38–16.

Tio målskyttar i Sävehof

Sävehof hade hela tio spelare som gjorde mål under matchen, men bäst var Frida Rosell med sju fullträffar.

Hos gästerna, som endast hade fyra målskyttar för kvällen, var det Alma Jöhnsson som var bäst med sina sju mål.

Kungälv har nu fram till lördag på sig att slicka såren, en seger där kommer att vara mer eller mindre ett måste. En seger för IK Sävehof skulle nämligen innebära matchboll i serien.