Arkivbild.
Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

IK Sävehof föll i maratonmatch mot H65 Höör

Inte ens efter 80 minuter (!) spelade kunde en vinnare koras. Till slut krävdes det något så ovanligt som en shoot out innan H65 Höör besegrade IK Sävehof med 39–38 i den tredje semifinalen.
– Det känns som vi har spelat handboll hela dan, säger Jamina Roberts.

ANNONS
|

Den första matchen slutade 27-21 till IK Sävehofs fördel och under lördagen hade man chansen att införskaffa sig matchboll mot H65 Höör.

Men icke, sa nicke.

Skånelaget skulle i stället gå segrande ur en evighetsmatch där två giganter vägrade vika sig.

– Herregud, det känns som vi har spelat handboll hela dan, säger Jamina Roberts.

När spelade du en så här lång match senast?

– Det har jag aldrig gjort, vi brukar avgöra det på 60. Då brukar vi vara klara.

Vi tar det från början.

Sävehof öppnade matchen starkast och hade en ledning med fem bollar efter kvarten spelad, Höör kom ikapp och lyckades krympa ledningen med två mål innan halvlek.

ANNONS

I den andra halvleken lyckades Skånelaget både komma ikapp och gå förbi. Men Sävehof kom tillbaka. Efter två sena mål från Trine Mortensen och Jamina Roberts lyckades man kvittera – förlängning väntade.

Men som tidigare konstaterat skulle matchen inte avgöras där heller. Inte ens efter två förlängningar.

– Det gäller att palla trycket och jag tycker väl egentligen att vi gör det. Men det är några hjärnsläpp där i slutet (av andra förläggningen reds.anm) som gör att vi tappar det.

Shoot out krävdes efter 80 (!) minuter

80 minuter spelade, ingen vinnare och därmed väntade något så ovanligt som en shoot out. Handbollens svar på straffläggning, inget Jamina Roberts varit med om tidigare.

– Nej jag har spelat en match där det gått till straffar, men då har jag för mig att det var en träningsturnering där det gick till straffar direkt efter full tid.

Men det är inga vanliga straffar som läggs, i stället går det ut på att målvakten passar till skytten som endast får ta tre steg innan hon ska skjuta.

Jamina Roberts var lagets bästa målskytt under matchen, men fick inte lägga någon straff då hon hade några ynka sekunder kvar på sin utvisning.

– Det var lika bra ...

ANNONS

Roberts skrattar och fortsätter:

– Jag hade givetvis tagit en tror jag, men det är inte säkert att utfallet hade blivit annorlunda.

Sävehof föll – lika i matchserien

Utfallet, ja. Väl i straffläggningen korades H65 Höör som vinnare efter att Thess Krönell missat sin straff.

Därmed 1–1 i matcher i semifinalserien.

– Det är väl ingen stress från vår sida egentligen. Vi är väl inte helt nöjda och vet att vi kan bättre än så här. Höör kommer inte med så mycket nytt och det gör inte vi heller. Det handlar mer om att ha dagen, mer än att hitta på 10 000 nya grejer. Man ska få träff på sina grejer.

Vad kommer krävas nästa match?

– Det gäller att göra de grejer vi gör ännu bättre. För det är inte så att spelet havererar fullständigt. Det spelar ingen roll vad motståndaren vet om en, så länge man gör det bra.

Så det är ingen stress över missad chans att införskaffa matchboll?

– Nej.

ANNONS