Hoppet om fortsatt EM-spel lever för Jesper Nielsen

Den svenska försvarsstjärnan Jesper Nielsen missade tisdagens match mot Polen på grund av en knäskada. Nu kommer positiva besked.
– Min menisk är hel, ett senfäste har fått smällen, säger Nielsen.

ANNONS
|

Jesper Nielsen missade Sveriges avgörande gruppspelsmatch mot Polen i Scandinavium under tisdagen. En knäskada han ådragit sig på träning satte stopp.

Efter matchen berättade försvarsjätten att det kan röra sig om en skada på menisken och att turneringen kan vara över för hans del.

– I värsta fall så är det någonting som måste åtgärdas och då blir det inget spel nu, sa han då.

LÄS MER:Jesper Nielsen skadad – EM kan vara över

Under tisdagen gjordes en magnetröntgen och under onsdagen kom svaret – som ger hopp om fortsatt spel i EM för Nielsen.

– Min menisk är hel, ett senfäste har fått smällen, säger han.

ANNONS

– I går var ju jäkligt tufft. Det är väl en försvarsmekanism att måla upp det värsta, jag satt och tänkte att det blir en förstörd vårsäsong igen. Att i dag få ett positivt besked gör att det känns lite roligare igen. Det här var kanske bästa tänkbara scenario och det gör mig såklart extremt glad, säger 30-åringen.

Nielsen är kvar i truppen och med ner till Malmö där mellanrundan inleds på fredag med match mot Portugal.

– Med hyggligt stor sannolikhet finns han tillgänglig för match då. Han har lite irritation på ett senfäste, så nu handlar det om smärtan och att han kan aktivera musklerna runt knät på ett sätt som gör oss övertygade om att han inte ska ådra sig någon följdskada, säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag.

Gottfridsson redo för match på fredag

Lagkapten Jim Gottfridsson, som gick av i tisdagens match, ska däremot vara redo för match mot Portugal på fredag.

– Jag ska kunna spela, säger Gottfridsson till SVT.

När det gäller Albin Lagergren, som tills vidare är utskriven ur EM-truppen men reste med laget till Malmö, är framtiden i turneringen fortsatt höljd i dunkel. Den 27-åriga högernian hade känningar i en fot inför EM, men spelade i premiären innan han försvann ur truppen av skäl som landslaget har hållit hemliga på Lagergrens begäran.

ANNONS

– Jag kan inte säga när han kan bli spelklar, det hade jag inte kunnat även om jag hade fått säga någonting, säger Daniel Jerrhag.

Inte på fredag i alla fall, sade förbundskapten Kristján Andrésson.

– Sade han det? Jag har ingen kommentar till det, säger Jerrhag.

– Alltså, det finns ju hopp för Albin. Annars hade han inte varit här. Men jag har tystnadsplikt gentemot Albin och kan inte säga något om någonting, oavsett vad andra har sagt.

Handbolls-EM i Sverige, Norge och Österrike inleddes med gruppspel i sex stycken fyralagsgrupper. De två bästa i varje grupp går vidare till mellanrundan, där fyra ytterligare matcher väntar. Lagen från samma grupp möts inte igen, utan tar i stället med sitt inbördes resultat från det första gruppspelet.

Lagen från Sveriges grupp hamnar i mellanrundan i Malmö. Klara lag: Slovenien (2 poäng), Norge (2 poäng), Sverige (0), Portugal (0), och Island.

Ett lag (Ungern eller Danmark) tillkommer från grupp E, där sista omgången spelas på onsdagen.

Speldatum: den 17, 19, 21 och 22 januari.

Den andra mellanrundan avgörs i Wien. Klara lag: Kroatien (2 poäng), Spanien (2), Österrike (2), Tyskland (0), Vitryssland (0) och Tjeckien (0).

Speldatum: den 16, 18, 20 och 22 januari.

De två bästa lagen från varje grupp i mellanrundan får spela om medaljerna i Stockholm den 24–26 januari.

(TT)

ANNONS