Heid gick på pumpen mot topplaget Skuru IK.
Heid gick på pumpen mot topplaget Skuru IK. Bild: Bildbyrån/Arkiv

Heid föll mot Skuru – efter sanslös måltorka

15 minuter utan att göra mål – då vinner man inga matcher. Det gjorde inte heller Heid som förlorade mot Skuru med 14–26.
– Siffrorna som blir kanske är lite orättvisa, säger Heids Jessica Ehrnbring.

|

Efter uppvisningen i mötet med Boden tidigare i veckan, som Heid vann med 31–18, var det en betydligt jobbigare motståndare på pappret som väntade under söndagseftermiddagen. Serietrean Skuru var på besök och jagade två poäng i jakten på förstaplatsen som Höör innehar just nu.

Och det började bra för gästerna från Nacka som snabbt kopplade greppet om tillställningen med fyra raka mål. I målet höll Rebecka Nilsson tätt och det skulle dröja hela 9.26 innan Heids första mål trillade in.

Och då blev det bättre fart på hemmalaget – i alla fall tillfälligt.

Tre raka mål följde och matchen var helt plötsligt lika efter tolv minuter.

Men Skuru skulle rycka ifrån innan halvtidsvila och gick in i just den med ledning 11–7.

– Hade vi bara satt våra frilägen så hade det nog varit lika i halvlek, säger Heids lagkapten Jessica Ehrnbring.

Galna ineffektiviteten

Bortalaget fortsatte att hålla sin motståndare på ett behagligt avstånd i början av den andra halvleken. Minuterna gick och gick och gick – Heid hade svårt att komma närmare. Med en kvart kvar att spela var skillnaden mellan lagen fem bollar – 14–19.

Skurus segermarginal skulle komma att bli än större. När slutsignalen kom stod det 14–26 på resultattavlan. Heid gjorde inte mål på de sista 15 minuterna och 17 sekunderna.

– Vi slutar springa hem under denna tiden också vilket gör att siffrorna som blir kanske är lite orättvisa. Att släppa 26 mål mot Skuru är inte så farligt. Jag tycker att målvakts- och försvarsspel är bra.

Heid ligger nu på sjunde plats i SHE med nio poäng inspelade.