Glenn Solbergs besked inför VM-premiären: ”Alla är friska”

I genrepet mot Serbien uppstod oro kring två svenska stjärnor.
Dagen innan premiären kommer Glenn Solberg med lugnande besked.
– Alla är friska och pigga, säger förbundskaptenen.

ANNONS
|

Det var i den första halvleken av måndagens möte med Serbien som många svenska supportrar satta andan i halsen. Storstjärnan Jim Gottfridsson sträckte sig efter en förlupen boll och fick då en serbisk spelare över sig.

Han var snabbt på benen men grimaserade illa. Gottfridsson satte sig sedan på bänken den resterande delen av halvleken, där fick han vaden bandagerad.

Mer i skymundan åkte linjespelaren Oscar Bergendahl på en smäll mot axeln. Detta alltså bara med dagar kvar innan VM-premiären mot Brasilien.

Men den som varit orolig kan nu pusta ut. På onsdagens pressträff kom förbundskapten Glenn Solberg med glädjande besked.

ANNONS

– Det ser väldigt bra ut. Alla är friska och pigga. Bergendahls smäll såg lite stygg ut, jag var lite ängslig för det. Men han är fit for fight och en är man som är först ut i kriget, säger han.

Kommenterar Brasilien

Därmed kan laget fokusera helhjärtat på matchen.

– Det är en blandning av glädje och spänning nu dagen innan. Man märker att det är på tiden att komma igång, det blir lite så när man närmar sig en mästerskapspremiär. Ofta känns de sista dagarna som att man klättrar på väggarna, säger han.

Inför mötet med Brasilien säger han så här:

– Det är ett bra lag med många spännande och olika typer. För oss blir det extremt viktigt att vi försvarsmässigt kan stå kompakt så att vi inte släpper ytor eller att de kan ta sig igenom oss. De har en väldigt duktig linjespelare som är stor och stark. Det är viktigt att att vi förbereder oss på det. Att vi har full koll på honom så att vi inte kommer oförberedda på hans spärrar.

Brasilien har inte direkt imponerat i sina förberedelser.

– Det är sant. Det kan säkert slå åt båda håll för oss. De har duktiga spelare på väg upp i Spanien och Frankrike, men kanske inte riktigt den bredden.

ANNONS

Matchen spelas 20:30 på torsdagen.

LÄS MER:Jim Gottfridsson utsedd till världens bästa spelare

LÄS MER:Danskt coronafall inför handbolls-VM

LÄS MER:Internationella handbollsförbundet svarar på covid-kritiken

ANNONS