Det blev ingen ny seger för Redbergslid under fredagskvällen.
Det blev ingen ny seger för Redbergslid under fredagskvällen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Fortsatt tungt för Redbergslid – föll mot Malmö

Redbergslid kom till matchen stärkta av en efterlängtad seger. Men sviten stannade vid en match. Göteborgsklubben mäktade inte med HK Malmö som vann med 30-22.

|

Redbergslid har haft en riktigt tuff start på säsongen. Efter tio spelade matcher huserar laget som tabelljumbo med endast fyra inspelade poäng. Det positiva i det hela är att RIK vann sin senaste match mot Hallby och hoppas nu kunna vända den dystra trenden.

Under fredagskvällen hade Göteborgarna åk till Skåne för att ta sig an tabellsexan HK Malmö.

Men matchen började inte lysande sett ur RIK-ögon. Malmö tog snabbt ledningen och kunde efter en stund dra ifrån till en tremålsledning. Det kunde dock varit betydligt mer än så. Malmö skapade mycket men tack vare en storspelande Oscar Sävinger i RIK-målet kunde siffrorna hållas nere. Efter kvarten spelad hade keepern räddat hälften av Malmös skott.

Redbergslid krympte avståndet till bara ett mål, men en storspelande målvakt skulle inte vara tillräckligt. Malmö växlade upp igen och drog ifrån. Men RIK avslutade halvleken starkt. I halvtid var resultatet 13-11 till hemmalaget.

– Vi är steget efter hela vägen och vi kan inte riktigt få närkontakt, förrän nu på slutet. Men det är bra att avsluta halvleken med en bättre period, säger RIK:s Tobias Johansson till Cmore i paus.

Redbergslids målvakt Oscar Sävinger utgick skadad.
Redbergslids målvakt Oscar Sävinger utgick skadad. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Målvakten ut skadad

Den andra halvleken började snarlikt den första. Malmö var starkast och utökade ledningen något. Efter drygt fem minuter kom hemmalaget i ett anfall, när Malmös vänsternia attackerade försvaret föll RIK-spelare in i straffområdet. Där stod målvakten Oscar Sävinger som fick sina lagkamrater över foten. Ett långt spelavbrott följde och efter en stund fick Sävinger ledas av planen med en hårt lindad fot. Redbergslid tvingades till ett målvaktsbyte in kom Kristian Zetterlund.

Nu ska inte Zetterlund hållas ansvarig, men efter målvaktsbytet blev Malmö numret för stora. Skånelaget malde ner RIK som inte riktig kunde stå emot. Hemmalaget drog ifrån och ledde som mest med nio bollar. Redbergslid kunde stundtals krympa underläget något, men när hesa Fredrik ljöd var resultatet 30-22 i Malmös favör.

Även Sävehof spelade match under fredagskvällen mot tabellåttan Guif. Där satte Partilleklubben ner foten från start. De gulsvarta ledde från början till slut och vann enkelt med 33-24.