Arkivbild.
Arkivbild. Bild: CARL SANDIN

Första förlusten för Sävehof – föll i toppmötet efter tuffa starten

Inför tisdagens match var Sävehof etta och Höör tvåa i tabellen. Efter drabbningen mellan lagen hade Sävehof åkt på säsongens första förlust och placeringarna var omvända.
– Vi får jaga och blir väldigt stressade i det. Det är aldrig riktigt lugnt, säger Sävehof-målvakten Wilma Kroon Andersson.

ANNONS
|

I sista omgången innan mästerskapsuppehållet bjöds det på toppmöte i SHE när serieledande och hittills obesegrade Sävehof gästade Höör som inlett säsongen med sju segrar och en förlust, och inför matchen parkerade på en andraplats i tabellen.

Det var Höör som tog tag i taktpinnen och gick ifrån till 4-1 tidigt. Vid 7-2 lämnade Sävehof-tränaren Rasmus Overby in timeout-kortet för att samla ihop sitt lag. Någon snabbt effekt blev det inte men sakta började gästerna närma sig.

Vi 10-8 och fem minuter kvar av matchen var det Höörs Ola Månsson som tog timeout och hemmalaget lyckades hålla avståndet halvleken ut (12-10).

ANNONS

– Det är första tio minuterna vi förlorar matchen på. Vi får ingen bra start och att vi inte står rätt bakåt och gör det vi prata om är skillnaden. Sen blir en uppförsbacke, säger Wilma Kroon Andersson,

Höör starkast när det skulle avgöras

I andra halvlek dröjde det nästan fem minuter innan första målet – som kom från Höör. Sävehof bet sig sedan kvar i matchen och med en kvart kvar, och efter fint målvaktsspel från båda lagen, var skillnaden mellan lagen, precis som i paus, två mål (18-16).

Då drog Höör ifrån igen och den gången fanns inte tid för Sävehof att hämta in underläget. Hemmalaget vann matchen med 26-23 och Sävehof åkte på sin första SHE-förlust för säsongen och passeras av Höör i tabellen.

– Vi gör mycket tekniska fel och när vi känner att vi är nära kontrar de in i ett mål bakåt och så är det hela matchen. VI får jaga och blir väldigt stressade i det. Det är aldrig riktigt lugnt, säger Kroon Andersson.

Nu väntar långt SHE-uppehåll men för Sävehof väntar innan vilan Champions League-match på söndag.

– Vi har fullt fokus på den matchen och där kan vi ta ut oss allt vi har. Efter det får vi utvärdera.

ANNONS
ANNONS