Elin Hallagård gör comeback – i Önnered

Landslagsmeriterade och starkt Sävehofsförknippade Elin Hallagård gör efter ett års uppehåll comeback – i Önnered.
– Det känns ändå kul. Jag har inte haft det i åtanke överhuvudtaget att spela handboll igen. Men nu när jag tänker på det blir jag lite glad, säger Hallagård.

ANNONS
|

Det var för ett drygt år sedan, efter sex SM-guld och EM-spel med svenska landslaget som Elin Hallagård valde att avsluta handbollskarriären.

Mittnian, som har har samlat på sig alla sina SM-guld i Partilleklubben spelade sin sista säsong (2019/2020) i BK Heid och stod för imponerande 98 mål och 59 assist.

Sedan dess har det inte blivit någon handboll för 32-åringen, fram tills nu.

Rutinerade och målfarliga Hallagård gör comeback i högstaligan med Önnereds HK, som presenterade nyförvärvet under måndagsmorgonen.

– Det känns ändå kul. Jag har inte haft det i åtanke överhuvudtaget att spela handboll igen. Men nu när jag tänker på det blir jag lite glad, säger Hallagård.

ANNONS

Beslutet att åter snöra på sig handbollsskorna kom hastigt och efter endast två träningspass har Hallagård skrivit på för klubben.

– Det var Kriser Bergström som ringde och ställde frågan och så kände jag att jag kunde komma ner och testa en träning. Det var kul, ett gött gäng och jag kände att det kanske passar in i livet när jag är hemma med två barn, då kan det vara skönt att komma iväg och göra något annat, säger 32-åringen om sitt beslut och lägger till.

– Jag har lagt ner många timmar i mitt liv på handbollen och att kunna få lite ”payback” på dom är ju gött. Det är mycket som fortfarande sitter eftersom man gjort det så otroligt mycket och det känns kul tycker jag!

LÄS MER:Andreas Palicka klar för PSG

Match första veckan

Hallagård kan bli inkastad i hetluften direkt, efter endast två träningar med laget, då ATG Svenska Cupen startar för Önnered på tisdag.

Cupformatet där lag från de olika seriesystemen möter varandra är tillbaka efter 30 års frånvaro. Önnereds damer startar med att ta emot allsvenska Kristianstad på tisdagskvällen. Om det blir match eller inte för Hallagård kan hon inte riktigt svara på än, men det är inget som känns omöjligt för storskytten.

ANNONS

– Än så länge har jag bara tränat två pass och är trött i kroppen efter igår, men bakåt skulle jag säkert kunna lösa det, säger Hallagård.

ANNONS