Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter oroande bilderna – Gottfridsson lämnar lugnade besked

Oroande skadeprognos för Jesper Nielsen och Albin Lagergren – lagkapten Jim Gottfridsson, som klev av i slutet av matchen mot Polen med en ljumskkänning, lämnar däremot lugnade besked.
– Det är ingen fara för fredag, säger han.

ANNONS
|

Det ena dystra beskedet efter det andra har drabbat det svenska handbollslandslaget de senaste dagarna.

Först var det Albin Lagergren som fick kasta in handduken. Högernian som dragits med en fotskada inför mästerskapet gjorde comeback i premiären mot Schweiz, men mot Slovenien var han inte med och på måndagen meddelade landslagsledningen att Jack Thurin kallats in som ersättare för 27-åringen.

Det fortsatte under tisdagen.

Bara timmen innan avkast i den sista gruppspelsmatchen mot Polen stod det klart att Jesper Nielsen inte skulle kunna spela. Mittsexan åkte på en smäll på knäet under förmiddagens träning och hans vidare medverkan i EM är högst osäker.

ANNONS

Som om det inte vore nog utgick också den svenske lagkaptenen Jim Gottfridsson i matchen mot Polen. Mittnian satt under avslutningen på bänken med benet lindat.

Oroväckande bilder, naturligtvis – men efteråt lämnade Gottfridsson lugnande besked om det som han berättar var en känning i ljumsken.

– Det var i ljumsken. Jag har spelat mycket matcher i Flensburg och där har jag haft lite känningar från och till. Sedan kände jag det i dag och då var jag snabb på att säga till direkt. Då sa Kristjan (Andrésson) att det räckte.

"Får bära mig ut ur hallen"

– Det är tufft matchande. Det är så när man har en skavank och så kör man vidare ändå och så får man en skavank till och så helt plötsligt felbelastar du.

Lämpligt då för Gottfridsson att Sverige nu är spellediga fram till fredag då Portugal väntar i Malmö i den första matchen av mellanrundan.

– De här två dagarna kommer rätt lägligt för min kropp.

Finns det någon risk för din fortsatta medverkan i turneringen?

– Nej för fasen! De måste bära mig ut ur hallen för att det ska bli så.

– Ljumskarna får gå av innan jag går av planen. Så funkar jag.

ANNONS

Han tillägger:

– Det är alltså ingen fara för fredag, säger Gottfridsson.

ANNONS