Charlie Sjöstrand ny krönikör i GP

Handbollssäsongen står för dörren och GP kan presentera ett starkt nyförvärv. Tv-experten Charlie Sjöstrand blir ny krönikör på sportsidorna.
– Det är över tio år sen mina dagar som sportreporter och bloggare så det känns helt klart lite ovant. Men framförallt är det kul och väldigt smickrande att få chansen att skriva på en av Sveriges största medieplattformar, såklart, säger Charlie Sjöstrand.

ANNONS
|

Charlie Sjöstrand har sedan tidigare en bakgrund som journalist. Han är utbildad och har jobbat som både sport- och allmänreporter på Alingsås tidning mellan 2012 och 2013.

Sedan ett antal år tillbaka blivit en allt starkare profil inom svensk handboll. Redan under den aktiva karriären, som avslutades 2018 på grund av skada, satt han med som medlem i den fortsatt populära podcasten ”Avkast”. Efter den aktiva karriären tog han snabbt steget in i tv-rutan där han har kommenterat svensk handboll för C More.

– Charlie har förmågan att vara vass, tydlig och saklig och är inte rädd för att säga vad han tycker. Det ska bli kul att få in detta på GP-sporten, säger redaktör Pär Frosteldt.

ANNONS

LÄS MER:Charlie Sjöstrand om avslutade karriären och semifinalerna i slutspelen i handboll

Charlie kommer att skriva krönikor minst var tredje vecka där han reflekterar kring de största händelserna och de hetaste snackisarna i handbollsvärlden – och i Göteborg.

– Jag vill lyfta snackisarna, stjärnorna och lagen som folk i den initierade handbollskärnan ofta känner till men som den genomsnittlige läsaren kanske inte gör. Handbollen har en stark bas och tradition i Göteborg, mitt jobb blir att påminna läsarna om varför, säger Charlie Sjöstrand.

Vad är du mest spänd över när det gäller det kommande handbollsåret?

– Det hägrar ett VM på hemmaplan i januari där Sverige absolut är en av guldkandidaterna. Ser också fram emot att följa vår främsta damspelare genom alla tider, Isabelle Gulldén, som gör comeback i SHE, säger Charlie Sjöstrand.

Charlie Sjöstrand kommer att fortsätta sitt arbete som expert för TV4/C More.

LÄS MER:Love Olind Gruden: Det vill jag att ni minns av mig

LÄS MER:RIK arbetar med psykisk ohälsa efter talangen Loves självmord

LÄS MER:Familjen Mumbongo pantade för att överleva – alla barn blev proffs

LÄS MER:Landslagsspelaren Jonas Ernelind dog 34 år gammal – familjen om saknaden

ANNONS