Emil Mellegård.
Emil Mellegård. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Bekräftat: Mellegård klar för Bundesliga

GP har tidigare berättat om det tyska intresset för RIK-spelaren Emil Mellegård. Nu är 22-åringen klar för Bundesligaklubben Wetzlar.
– Det har varit en dröm sen man var liten grabb, säger Mellegård till RIK:s hemsida.

ANNONS

Emil Mellegård har haft en strålande säsong i Redbergslids IK, även om laget haft en lite tyngre start på säsongen.

För lite mer än en vecka sedan kunde GP berätta att den tyska klubben Wetzlar var ute efter att rycka Mellegård från Redbergslid.

– De är väldigt intresserade, sa RIK:s sportchef Henrik Lundström till GP då.

Nu har intresset övergått till kontraktsskrivning.

När den pågående säsongen är över kommer Emil Mellegård lämna Redbergslid för den Bundesliga-klubben. Det bekräftar RIK på sin hemsida.

– Det är väldigt roligt och spännande att kunna få en sån här möjlighet att kunna mäta sig på den allra högsta nivån. Det har varit en dröm sen man var liten grabb, säger Emil Mellegård som har ett långt förflutet i Redbergslid.

ANNONS

– Jag vill också passa på att tacka RIK för sju fantastiska år. Jag är väldigt tacksam för allt man fått med sig. RIK är en grym klubb att utvecklas i med människor som tror på en och folk runt omkring som brinner för att utveckla spelare och klubben i sig. RIK kommer alltid ligga varmt om hjärtat. Men innan detta så ligger all fokus på att avsluta denna säsongen på bästa möjliga sätt, säger Emil Mellegård.

ANNONS