Bild: MATHIAS BERGELD

Aranäs succétränare klar för ny klubb

Toni Johansson tog Aranäs tillbaka till Handbollsligan.
Nu är han klar för ligakonkurrenten OV Helsingborg, det meddelar Skåneklubben på sin hemsida.
– Jag både tror, och hoppas, att vi kan nå den framgång som klubben suktar, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Så sent som för en månad sedan firade Toni Johansson och HK Aranäs avancemanget till Handbollsligan.

Nu går klubben och den 29-årige tränartalangen skilda vägar.

GP kunde tidigare under dagen skriva att Johansson, som kom till Aranäs från Tyresö för tre år sedan, skulle lämna för OV Helsingborg. Vilket Helsingborgs Dagblad var först med att rapportera om.

Enligt GP:s uppgifter skulle detta presenteras under tisdagseftermiddagen. Sagt och gjort. Nu är han presenterad av Skånelaget.

– Det ska bli oerhört spännande och lärorikt att få leda OV:s herrar de två kommande säsongerna. Från första kontakt har OV visat upp en väldigt stor professionalitet vilket är det jag eftersträvar. Herrlaget har de senaste säsongerna känts som den "sovande björnen" och jag både tror, och hoppas, att jag kan väcka den så vi kan nå den framgång som klubben suktar efter, säger Johansson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Har varit klart att han ska lämna

Redan i november stod det klart att Johansson, oavsett utgång på säsongen, inte skulle få förlängt kontrakt med Aranäs. Klubben han både åkt ur Handbollsligan med – och fört tillbaka dit igen.

– Såklart tråkigt. Jag har trivts i klubben de åren jag har varit här och trivs väldigt bra just nu med de spelarna jag har och de ledarna jag har runt omkring mig, sade Johansson till GP i november när han fick beskedet att han inte skulle få fortsatt förtroende.

Det är sedan tidigare känt att det blir Aranäs-ikonen Jerry Hallbäck som tar över Kungsbackaklubben nästa säsong.

ANNONS