Aranäs bärgade säsongens första seger

ANNONS
|

Med en stark premiärinsats i ryggen mot den regerande mästaren Kristianstad åkteHK Aranäs till Skåne och Ystad för säsongens första bortamatch. Och då var det var aldrig något snack. Gästerna kopplade direkt grepp om matchen mot skåningarna, som i den första omgången föll med hela 16 måls marginal och bara mäktade med elva mål framåti derbyt mot HK Malmö.

När domarna blåste av den första halvleken så var det gästande Aranäs som gick till vila med fem bollars ledning.

– Det var så klart skönt att få några bollars ledning, men det kan gå fort i handboll, så vi visste att vi behövde gå ut och kriga i den andra halvleken också, för att de inte skulle få chansen att komma tillbaka, säger Philip Jonsson.

ANNONS

Ochgästerna slog inte av på takten. Efter paus kunde man i stället dra ifrån ytterligare och när drygt 20 minuter återstod av matchen hadeAranäs ledning ökat till sju bollars marginal. Även om Ystad hämtade sig under slutdelen av matchen så var segern aldrig riktigt hotad. Slutresultatet skrevs till 26-22i Aranäs favör.

Philip Jonsson var nöjd över lagets insats. Inte minst offensivt.

– Vi har haft problem med att gå rakt på mål, i den här matchen attackerade alla sex spelarna framåt. Det är värt att lyfta fram, säger han.

ANNONS