Alingsås målvakt Gustav Skagerling.
Alingsås målvakt Gustav Skagerling. Bild: MICHAEL ERICHSEN

AHK tog andra raka derbysegern – i målvaktens comeback

Han har inte vaktat målet för Alingsås sedan i februari, men mot Önnered var målvakten Gustav Skagerling tillbaka. Då tog också förra säsongens SM-finalister säsongens andra raka derbyseger.
– Jag inbillar mig att jag fått ut någonting gott av skadan, säger Skagerling.

ANNONS
|

Gustav Skagerling har en historik av en hel del skador och det var just en sådan som gjorde att han fick se säsongsavslutningen där Alingsås till slut tog SM-silver från sidan.

– Det har varit jobbigt. Jag är ju ganska van, men det har varit jobbigt. Jag har försökt pusha på killarna och de gick ju till final nu senast så det var ju häftigt, men det är klart som fasen att man vill stå på planen. Jag inbillar mig att jag fått ut någonting gott av skadan. Lite bättre fysik, kanske, säger Gustav Skagerling.

När skadorna avlöst varandra har det dock inte bara slitit på 26-åringens kropp. Det har även varit uppförsbacke rent mentalt.

ANNONS

– Det är skittungt. Man funderar på om det är värt att köra på igen. Jag börjar ju bli lite uppåt åren om jag får säga det själv, men jag tycker det är kul med handboll så jag vill köra på lite till, säger Skagerling.

När AHK, som vann premiären mot Sävehof, tog sig an säsongens andra derby i den andra omgången var Skagerling tillbaka mellan stolparna för gästerna.

En comeback som skulle sluta med seger.

Trots en rivstart från Alingsås som tog ledningen med 4-0 tidigt skulle det bli ett riktigt jämnt och hett derby i Önneredshallen. Fysiskt spel och mycket känslor styrde mycket av tillställningen som gästerna ständigt hade ett litet, litet grepp om.

– Vi fick kämpa. Det var ryckigt och mycket utvisningar, säger Skagerling.

Skagerling med sista målet

Önnered höll nära kontakt och slet hårt för att ta sig förbi en av säsongens stora favoriter. Inte minst med hjälp av nyförvärvet Anton Hallbäcks vänterslägga som gjorde sin hemmapremiär i ÖHK.

– Det var en rolig match att spela. Det var sjukt kul. Det kokade ju här inne. Vi står upp bra och visar fin moral, säger Hallbäck.

Men det var Alingsås som skulle dra det längsta strået. En hårt spelande Fredrik Teern i försvaret och anfallsvapen som William Andersson Moberg och Andreas Lang gjorde att AHK kunde ta säsongens andra seger och samtidigt se till att Önnered fortsatt är utan poäng i handbollsligan den här säsongen. Slutresultatet blev 26-22 till Alingsås.

ANNONS

AHK:s sista målskytt?

Comeback-målvakten Gustav Skagerling.

– Jag siktar på att vara skadefri det här året. Det kan man ju börja med. Sedan vill jag spela så mycket som möjligt, och bra vill jag också vara (skratt), säger Gustav Skagerling.

För Önnereds del väntar nytt derby på fredag då man tar emot svenska mästarna IK Sävehof.

– Det blir nog en bra match. Kul med derby. Två raka på en gång är inte illa, säger Anton Hallbäck.

ANNONS