Hammarby fick jubla till slut i hemmamötet med Jönköpings Södra.

Hammarby räddade poäng med tio man

Hammarby med tio man räddade en poäng (2–2) i slutminuterna mot Jönköpings Södra.   Efter matchen rasade Jacob Michelsen mot domaren.

|

Hammarby såg ut att gå mot säsongens första förlust på hemmaplan. Men trots spel med tio man i 64 minuter sedan Richard Magyar blivit utvisad fick Bajen in kvitteringen på tilläggstid. Mats Solheim nådde högst på en hörna och kvitterade på nick.

- Med spel tio mot elva i över en timme får vi vara glada för en poäng, särskilt när vi kvitterar så sent, säger Michelsen.

Sista kvarten blev händelserik på Tele2 Arena. Matchen var avslagen när J-Södras Denis Kozica från ingenstans kvitterade till 1–1 i den 74:e minuten. Anfallaren avlossade ett volleyskott på en Hammarby-rensning och bollen studsade en gång innan den letade sig in i bortre hörnet bakom hemmamålvakten Ögmundur Kristinsson.

Tre minuter senare small det igen bakom islänningen.

Ayuks första mål

Inhopparen Eric Ayuk satte 2-1 i öppet mål – hans första allsvenska mål – efter att Robert Gojanis fina förarbete överspelat målvakten.

J-Södra rann igenom gång efter annan efter ledningsmålet och borde ha utökat. Tommy Thelin hade den bästa chansen men missade friläget. Missarna visade sig bli kostsamma.

I Hammarbys kvitteringsjakt blev en irriterad Michelsen uppvisad på läktaren för en gest mot domaren och Aarnor Smarason fick gult kort för en liknande gest.

Täckte skott med händerna

Hammarby startade matchen bäst och tog ledningen när Pa Dibba glidtacklade in 1–0 i den 18:e minuten. Anfallarens tredje mål för säsongen.

Richard Magyar drog på sig två gula kort på kort tid – det andra efter att han täckt Tommy Thelins skott med armarna precis utanför straffområdet. Till hemmapublikens och Hammarby-tränaren Michelsens högljudda protester fick mittbacken lämna planen.

- Vi har fantastiska fans igen och de sätter press på domaren, vilket han inte kan hantera. Bra domare har fingertoppskänsla. De försöker inte visa, ursäkta språket, stake, säger Hammarby-tränaren.

Domaren tar kritiken med ro.

- Det är skott mot mål och tar den på handen är det automatiskt varning, säger domaren Kristoffer Karlsson.

J-Södra tog över spelet efter utvisningen men bortsett från några farliga frisparkslägen som inte utnyttjades och en nick över av Daryl Smylie lyckades Hammarby stå emot smålänningarnas offensiv – tills Kozicas volleyträff.

Krysset innebär att Hammarby inte vunnit på tre matcher och J-Södra på fyra. I nästa omgång, vårsäsongens sista, väntar derby mot Djurgården för Hammarby – utan Smarason och Magyar och med Michelsen på läktaren – och J-Södra tar emot Malmö.