Günter Steiner sparkas – lämnar direkt

Günter Steiner, som blev en stor profil genom Netflix Drive to Survive, lämnar Formel 1-stallet Haas med omedelbar verkan.

ANNONS

Günter Steiner är en profil inom Formel 1, inte minst efter hans framträdande i Netflix realityserie Drive to Survive. Nu är den karismatiske profilens tid i Formel 1-stallet Haas dock över.

Under onsdagen kom beskedet att han med omedelbar verkan får lämna rollen som teamchef för Haas.

– Jag vill tacka Günther Steiner för det hårda arbete han har lagt ner de senaste tio åren och önskar honom lycka till, säger teamägaren Gene Haas i ett uttalande,

Enligt Sky sports förlängdes inte Steiners kontrakt, som gick ut efter 2023, eftersom han och teamet hade olika visioner om teamets framtid.

ANNONS

Var med från början

Steiner har varit i Haas sedan 2016, då teamet gjorde entré i Formel 1. 2023 var en tung säsong för Haas som slutade sist i konstruktörsmästerskapet.

Günter Steiner ersätts av Ayao Komatsu.

– Givetvis är jag väldigt glad över att få möjligheten att bli stallchef hos Haas. Jag har varit med stallet sedan det debuterade i F1 2016 och är självklart väldigt engagerad i stallets framgångar i Formel 1. Jag ser fram emot att leda vår satsning och de olika verksamheterna internt för att säkerställa att vi kan bygga en struktur som ger förbättrade prestationer på banan, säger han.

LÄS MER:Vännerna om Michael Schumacher: ”Annorlunda”

LÄS MER:Verstappen historisk vinnare i säsongsavslutningen

ANNONS