Det blir inget guldjubel i Gothia innebandy cup i år.
Det blir inget guldjubel i Gothia innebandy cup i år. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gothia Innebandy cup ställs in

Det blir ingen Gothia Innebandy cup den här vintern. Cupen, som varje år drar cirka 10 000 deltagare, kan inte genomföras utan risk för smittspridning.
– Ett tungt beslut att fatta men våra deltagares och funktionärers trygghet är vår högsta prioritet, säger tävlingsledare Lena Rönnefors i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

För att försöka genomföra turneringen trots rådande världsläge har Gothia Innebandy cup arbetat för att hitta ett sätt att klara av att arrangera cupen på ett smittsäkert sätt. Men med den ökande smittspridningen i Sverige och världen har man nu efter samtal med Folkhälsomyndigheten, Smittskydd Västra Götaland och RF beslutat sig för att ställa in årets upplaga.

– Folkhälsomyndigheten har framfört att de just nu ser det som olämpligt att genomföra större cuper där ett stort antal lag från olika regioner samlas, både på grund av risken för ökad smittspridning och för belastning av sjukvården i regionen, inte minst på grund av att Gothia Innebandy Cup avgörs i julhelgerna, då belastningen på sjukvården även vanligtvis är extra stor, säger turneringsledare Lena Rönnefors i ett pressmeddelande.

ANNONS

Cupen har cirka 10 000 deltagare i åldrarna elva till 18 och är en av världens absolut största innebandyturneringar. Första gången turneringen hölls var 1994.

Till januari 2022 hoppas turneringen vara tillbaka.

ANNONS