Göteborgsledaren Martin Ringström årets eldsjäl

När det tidigare basketproffset Martin Ringström vände hem till Göteborg ville han ge alla möjlighet att prova sporten.
Under kvällen fick han pris som årets eldsjäl för sina ledarinsatser i Kortedala basket.
– Det här kommer jag kunna leva på hela livet, säger han efter galan.

ANNONS
|

Martin Ringström fick motta priset som årets eldsjäl i kategorin ledare under en galakväll på Cirkus i Stockholm på torsdagskvällen. Han har en lång utlandskarriär och ett stort antal landskamper på sitt cv som basketspelare. Efter karriären vände han hem till Göteborg där han blev ledare i Kortedala basket och hans mål är att alla ska få plats och ett sammanhang.

– Vem som helst får komma, nybörjare, proffs, barn och föräldrar. Själv eller med andra. Famnen är öppen för de som vill komma och spela basket med oss, har han tidigare sagt i en intervju med GP.

”Det här kommer jag kunna leva på hela livet”

Han fick ta emot priset av diplomaten Jan Eliasson. Efter galan berättar Martin Ringström att han är glad och känner sig hedrad.

ANNONS

– Om jag svävade bland molnen innan, det känns fantastiskt roligt, säger han efter galan. Det här kommer jag kunna leva på hela livet. Det här är en once in a life time-grej, säger Martin Ringström efter han fått priset.

Han tror att det kommer att betyda mycket för föreningen.

– Vi får uppmärksamheten och bekräftelsen att vi gör något bra. Alla är stolta över detta och har pushat, röstat och engagerat sig. Jag hoppas att det här ger oss ännu mer förutsättningar för att göra ännu mer för fler barn, säger han.

LÄS MER:Tidigare basketproffset kan bli årets eldsjäl

ANNONS