Göteborgare har revansch att kräva

ANNONS
|

Dels de som aldrig tog sig till OS i Rio, dels de som gjorde det men som inte levererade på plats.

–Jag tror att alla ´”våra” OS-resenärer kommer till Sollentuna och totalt sett har vi ett flertal bra medaljmöjligheter, säger Per Crona som följt friidrotten i Göteborg under många år.

Ett av de främsta medaljhoppen är Tracey Andersson, Ullevi, i slägga som tävlar på fredagen.

–Hon kastade 70.99 meter tidigare i sommar och slog därmed sitt eget svenska rekord, säger han.

Ser du någon som kan skrälla?

–Definitivt 23-åriga Matilda Hellqvist, även hon tävlandes för Ullevi, som springer både 200 meter och 400 meter, Hon är i kanonform och kan mycket väl slå till med ett guld, säger han.

ANNONS

Flera medaljhopp

Etablerade utövare som Khaddi Sagnia, längdhopp, Lovisa Lindh – som är anmäld till 400, 800 och 1 500 meter – är starka medaljhopp liksom Charlotta Fougberg, Ullevi och Maria Larsson, Öis, på 3 000 meter hinder.

–Både Ullevi och Öis kommer att ligga bra framme under tävlingarna. Överhuvudtaget har SM bra status bland utövarna. Dels för att SM generellt är ett bra skyltfönster, dels för att Finnkampen väntar runt hörnet, säger Per Crona.

Även på herrsidan lär medaljer gå västerut. Exempelvis till Johan Rogestedt, Stenungsund, 800 meter, som troligen även springer 1500. På 800 meter vill förstås också 19-åriga Andreas Kramer, Sävedalen, ha ett par ord med i laget.

Även på 400 meter finns lokal konkurrens om medaljerna med Felix Francois Öis och Dennis Forsman, Ullevi.

ANNONS