Rory McIlorys pik mot spelarna på LIV-touren: ”Saknar oss”

Europa är på jakt efter revansch efter storförlusten mot USA i Ryder Cup för två år sedan.
Men när tävlingen drar igång i Rom i helgen får de klara sig utan spelarna på LIV-touren.
– Jag tror att de kommer att sakna att vara här mer än vad vi saknar dem, säger Rory McIlroy.

ANNONS
|

I helgen är det dags för den prestigefyllda golftävlingen Ryder Cup i Rom, Italien, där USA ställs mot Europa.

Förra gången tävlingen ägde rum var för två år sedan i USA, då vann hemmalaget med rekordstora 19–9. Sedan dess har det hänt en hel del i golfvärlden. Bland annat har den kontroversiella och omstridda golftouren LIV-touren, som är statligt finansierad av Saudiarabien, startats.

Fem spelare saknas

Det gör att Europa i årets Ryder Cup får klara sig utan fem av de erfarna spelarna som var med i tävlingen senast. Det handlar bland annat om Sergio Garcia och Lee Westwood, men även svenske Henrik Stenson, som var utsedd till kapten för Europas lag men som blev av med den titeln efter att han anslöt sig till LIV-touren.

ANNONS

– Det är verkligen lite konstigt att inte ha dem i närheten. Men jag tror att det under den här veckan, av alla veckor, kommer att slå dem att de inte är här, säger Rory McIlory på en pressträff enligt Skysports.

– Jag tror att de kommer att sakna att vara här mer än vad vi saknar dem, jag tror att den här veckan är en insikt om att beslutet som de tog har lett till att de inte får vara en del av den här veckan, och det är tufft.

Ludvig Åberg gör debut

I LIV-spelarnas frånvaro har Europa fyra rookies i sitt lag vilket gör McIlroy och Justin Rose till de med mest erfarna.

– Alla vet att det här är lite av en övergångsperiod för det europeiska laget och det finns människor som har varit en del av det europeiska laget under en lång tid som inte är här den här veckan, säger McIlroy.

En av spelarna som tagit klivet in i laget är svenske Ludvig Åberg som bara varit proffs i tre månader och aldrig spelat nån stortävling.

LÄS MER:Åbergs Ryder Cup-lycka: "En dröm som besannas"

LÄS MER:Hanson om Åberg: "Så redo man kan vara"

LÄS MER:Sveriges nya stjärna kommer lysa över hela världen

ANNONS