Gais totalvändning mot Oskarshamn

Det började slarvigt, men till slut blev det målkalas för Gais.
Hemmamatchen mot Oskarshamn var inte en given seger i Göteborgslagets jakt på förstaplatsen i division 1.

|

Tvåa i division 1-tabellen och utan förlust de fem senaste hemmamatcherna. Gais kämpar för att ta förstaplatsen från Oddevold, Uddevalla-laget som de slog med 2-1 när topplagen möttes i april.

Men i torsdagens möte mot Oskarshamn såg de inte ut att kunna plocka med sig mesta möjliga poäng. Klacken skallrade på Gamla Ullevi och Gais väntades ta kontroll. Så blev det inte. Det var gästerna som fick första målchansen och hemmalagets slarvfel gjorde det svårt att hålla uppe gnistan.

Tre mål på elva minuter

Sedan kom totalvändningen. De grönsvarta trappade upp tio minuter in i andra halvlek. Richard Friday, som precis hade bytts in i matchen, bidrog med dubbel succé. Först drog han in bollen i straffområdet till Axel Henriksson, som stod redo för att spräcka det mållösa mötet. 1-0 var ett faktum.

Kort därefter kom hans andra dunderprestation. Friday skottfintade målvakten och säkrade 2-0.

– Jag är positiv och hela laget är positivt, så vi försöker jobba hårt och förbättra oss. Då ser vi vad som händer, då vinner vi matchen lätt, säger Richard Friday i Sportexpressens sändning efter matchen.

Det fick än fler Gais-spelare att komma igång och Gustav Lundgren satsade på mål, vilket utökade ledningen till 3-0 och den sega starten blev ett målkalas.

– Det är starkt att göra en sådan halvlek efter en svagare första halvlek. Vi gör väldigt bra inhopp och visar verkligen att vi är så mycket mer än elva man i det här laget, säger Gais tränare Fredrik Holmberg.

Tre mål på elva minuter och tre poäng med sig framåt. Nästa match för Gais är den 29 maj, då Falkenberg står för motståndet.