En rejält slutkörd, och till synes besviken Frida Karlsson efter målgång.
En rejält slutkörd, och till synes besviken Frida Karlsson efter målgång. Bild: JON OLAV NESVOLD

Frida Karlsson tappade silvret – ”bara” femma i damernas skiathlon

Det såg ut att kunna bli medalj direkt för de svenska skiddamerna.
Frida Karlsson fick en lucka och gick mot silver, men sedan tappade hon och slutade på femte plats.

ANNONS
|

OS-skidorna är igång. Under lördagen inleddes tävlingarna med damernas skiathlon, och både Ebba Andersson och Frida Karlsson hoppades på medalj.

Moa Olsson och Charlotte Kalla hamnade en bra bit efter nästan direkt, men både Karlsson och Andersson hängde med bra. I samband med skidbytet fick Therese Johaug en liten lucka, och sedan drog hon ifrån allt mer på fristilsdelen.

Guldet var redan säkrat och de andra hade ingenting att sätta emot.

Frida Karlsson fick en lucka bakom Johaug, och såg ut att kunna gå mot silver. Men sedan kom Teresa Stadlober, Kerttu Niskanen och Natalia Nepryaeva ikapp.

De fyra åkarna körde på ihop ett tag, men precis mot slutet ryckte ryskan Nepryaeva. Hon fick med sig Stadlober, men både Niskanen och Karlsson tvingades släppa.

ANNONS

Dåliga skidor: ”Går att ha bättre”

Frida Karlsson var rejält slutkörd och kom femma till slut. Nepryaeva tog silver bakom Johaug, som i och med den här segern tog sitt första individuella OS-guld. Österriksikan Stadlober knep bronset.

Ebba Andersson kom in på tionde plats, Charlotte Kalla på 19:e och Moa Olsson blev 45:a.

Kalla var inte helt nöjd med sina skidor efter OS-premiären.

– Det går att ha bättre förutsättningar under fötterna. Jag försökte ge mitt bästa och kämpa med det jag hade idag. Jag vill inte dra för stora växlar av det här, säger Charlotte Kalla till Discovery+.

ANNONS